Развитието на спорта в България и възможностите за насърчаване на

...
Развитието на спорта в България и възможностите за насърчаване на
Коментари Харесай

Румен Радев обсъди развитието на спорта в България с президента на Международния съюз по модерен петобой

Развитието на спорта в България и опциите за поощряване на физическата интензивност измежду младежите разискаха през днешния ден на „ Дондуков 2 “ президентът Румен Радев и президентът на Международния съюз по съвременен петобой Клаус Шорман. В срещата взе участие министърът на младежта и спорта Весела Лечева.

Практикуването на съвременен петобой у нас стартира още през 1954 година, като от този момент страната ни взе участие във всички олимпийски съревнования в този спорт до 2001 година, като се изключи игрите в Лос Анджелис.

По време на срещата Румен Радев и Клаус Шорман означиха нуждата от целенасочени държавни политики, отдадени на спорта, като причина за създаване на физически и психически устойчиви генерации. Инвестициите в развиването и стимулирането на физическата интензивност на популацията, изключително на младите, е инвестиция в бъдещето на всяка просперираща нация, съобщи Румен Радев и срещна госта с самодейността „ Спортувай с президента “, която цели да усъвършенства двигателната просвета измежду децата и подрастващите у нас. Държавният глава означи сполучливите старания на Министерството на младежта и спорта за привличането на средства от Плана за възобновяване и резистентност към планове в региона на спорта.

По време на срещата президентът на Международния съюз по съвременен петобой означи отличните естествени условия у нас за развиване на разнообразни спортни начинания, включително опциите на българското Черноморие, което ще докара да поощряване на туризма и стопанската система на страната.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР