Развитието на случая с отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря

...
Развитието на случая с отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря
Коментари Харесай

Руски вестник намекна за промени в страната след случая Скрипал

Развитието на случая с отравянето на Сергей Скрипал и щерка му Юлия Скрипал е водеща тематика и за съветските вестници.

В. "Независимая газета " се пита за какво в своя "твърд отговор " на покушението против двойния сътрудник и щерка му министър председателят на Англия Тереза Мей Тереза Мей - английски политик Тереза Мей (по татко Брейзър) е родена на... към профила е споделила, че ще гони 23 съветски дипломати, а не 25 или 50 да вземем за пример. А преди време се е случвало Лондон да гони и 105 съветски дипломати, отбелязва вестникът в коментара си под заглавие "В битката с Русия няма новаци " - намек за нервнопаралитичното вещество "Новичок " (новак), употребявано при покушението на 4 март в Солсбъри.

На фона на обвиняванията към Русия никой не чу апелите на водача на опозицията Джереми Корбин към държавното управление да работи въз основа на ясни доказателство. А в следствие новата Желязна лейди, т.е. Мей, упрекна опозиционния водач във всички смъртни грехове, установи изданието. По мнението на специалисти по химически оръжия, представени от "Независимая газета ", английските управляващи прекомерно бързо са открили с какво са били отровени Скрипал и щерка му Юлия. Според специалистите какъв е типът на отровата е можело да се разбере едвам след няколко дни или дори седмица. Появяват се от ден на ден и повече мъгляви версии, само че трезвите хора в западните елити си споделят, че не е допустимо Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила да е заповядал ликвидирането на двоен сътрудник в навечерието на международното състезание по футбол в Русия. А други дават отговор на това, че пък е допустимо Путин да е изгубил надзор върху службите и те без да пита да унищожават предатели, написа вестникът.

В умозаключение "Независимая газета " привежда думи на изтъкнат член на съветския Съвет на федерацията (горната камара на парламента), че "Шерлок Холмс се обръща в гроба " поради произнесената присъда и изпълнената екзекуция против Русия без съд и следствие, без претекст и доказателства.

Официозът "Росийская газета " цитира съветския дипломат в Европейския съюз Владимир Чижов, съгласно който мнозина публицисти неправилно поясняват изказването на Доналд Туск от Хелзинки. Там ръководителят на Европейския съвет съобщи подготвеност да включи тематиката Скрипал в дневния ред на срещата на върха на Европейски Съюз. "Заседанието на Европейския съвет ще се състои след повече от седмица и до тогава по река Темза ще изтече доста вода. Както и по река Москва, която може да отнесе група сътрудници на английското посолство ", споделил Чижов. Според него някои реплики на обособени висши служители в Европейски Съюз, на които тези дни се базират публицистите, не трябва да се възприемат като публична позиция.

В разбора си за зародилата обстановка "Комерсант " открива, че Москва се нуждае от нов ексцентричен метод за излизането от нея. Освен обичайния още от руско време отговор за разюздана антируска акция, бъдещи ответни ограничения и по този начин нататък основният въпрос в този момент е дали е било допустимо да се избегне тези поредна борба с една значима западна страна.

Извършено бе нахлуване против английски жители, пострадаха и други хора, а оръдието на закононарушението е с съветски генезис, напомня вестникът и акцентира, че Москва не е показала почитание със заетата позиция: "Това си е ваша работа. Вие доказвайте? ". По дипломатически канали въпреки всичко руснаците обясниха тихичко, че газът не е наш, че Скрипал не е забавен, тъй като не е опасност, а и за какво да се прави такова нещо преди президентските избори, значи това очевидно е провокация.

Само че на Запад, продължава вестникът, хората са привикнали политиката да бъде единствено и само обществена, т.е. всичко да се афишира на висок глас. Но ние в Русия не сме привикнали с това, отбелязва изданието.

Позицията на Русия е разбираема, написа анализаторът на "Комерсант ". Трябва да изглеждаме твърди в очите на жителите, да не ни обвинят, че се огъваме. А и вероятността за интернационална изолираност също не е приятна и е доста по-страшна от това да не би някой да си намерения нещо погрешно. Можеше да се направи опит от намаляване на последствията и да не се стига до твърда борба, да вземем за пример да се извърши лично намерено следствие, да се излъчи по федералните канали, че сме унищожили всичкия "Новичок ", че може той да е попаднал в Европа от другаде, малко ли хранилища имаше в постсъветското пространство, добавя коментаторът.

Може би резултатът щеше да бъде различен, само че не се получи и в този момент е късно. На първо място загубихме в осведомителната война и в този момент ще би трябвало да сърбаме надробеното, заключава "Комерсант " и загатва, че се назрели промени "по вертикала " в Русия и то освен в връзките със Запада.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР