Развитието на Международен панаир Пловдив, връщането на неговия пълен капацитет

...
Развитието на Международен панаир Пловдив, връщането на неговия пълен капацитет
Коментари Харесай

Министър Богданов: От началото на годината инвестициите са нараснали с над 90%


Развитието на Международен панаир Пловдив, връщането на неговия цялостен потенциал и привличането на интернационалните сътрудници са основен приоритет на Министерството на стопанската система и промишлеността. Това съобщи министър Богдан Богданов по време на откриването на 77-ото издание на Пловдивския панаир. На ревюто участва и зам.-министър Ивайло Шотев.

Икономическият министър акцентира, че това ревю е един от главните фактори, които ще подкрепят икономическото развиване на България. Той посочи, че страната ни би трябвало да притегля от ден на ден новаторски компании.

Министър Богданов напомни, че през последната година България е потвърдила, че е страна, която е положително място за вложителите. “По данни на Българска народна банка от началото на годината директните задгранични вложенията са нарастнали с над 90%, а българската стопанска система даже и в тези сложни времена пораства с близо 2%. Все повече нови компании поглеждат на България като евентуална капиталова дестинация ", съобщи той. „ Успяхме да задържим бюджетния недостиг под 3%, което е главно условие и приоритет, с цел да може България най-сетне справедливо да стане част от Еврозоната.

По думите му целта на държавното управление е България да стане част от Шенген до края на годината. Според него участието е значимо освен за страната, само че и за районната непоклатимост.

При откриването на 77-ия Пловдивски панаир Богданов подчертава на това, че фокусът на тазгодишното издание са високите технологии и нововъведенията. „ Това е явен индикатор, че България е дестинация, в която фирмите могат да работят дейно и да се възползват от едни от най-облекчените и удобни данъчни условия. Ние имаме положителни специалисти, които могат и създават бъдещите нововъведения “, акцентира министърът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР