Развитието на епидемията зависи преди всичко от нашето поведение -

...
Развитието на епидемията зависи преди всичко от нашето поведение -
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова с извънредна новина за промяна в тестването за К-19 у нас

Развитието на епидемията зависи на първо място от нашето държание - рационално или безразсъдно. Това сподели пред БНР проф. Ива Христова, заместник-директор на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Тя беше безапелационна, че в случай че хората се изплашен от черните статистики за болни и умряли заболели с коронавирусна зараза, и прецизно съблюдават ограниченията за стерилизация, отдалеченост и носят маски - това ще докара до преодоляване на епидемията.

"Ако едни съблюдават ограниченията, а други не съблюдават, епидемията ще се разраства. Оставена без ограничения, една зараза се популяризира експоненциално ", акцентира проф. Христова.

По думите на заместник-директора на Националния център по заразни и паразитни заболявания до седмица резултатите от антигенните проби ще бъдат приравнени на резултатите от PCR тестванията и позитивните случаи ще влязат в общата статистика и ще подлежат на регистрация и карантиниране:

"Става дума за последното потомство антигенни проби, които дават над 95% сензитивност, на която можем да се доверим. Предложението е на Европейския център за надзор на заболяванията ".

Според проф. Христова най-хубавият вид е да се отделят Covid пациентите в обособени лечебни заведения, с цел да нямат контакт с други заболели, само че акцентира, че казусът е в неналичието на лекари и медицински личен състав за тези лечебни заведения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР