Развитието на алтернативната енергия е възпрепятствано основно от липсата на

...
Развитието на алтернативната енергия е възпрепятствано основно от липсата на
Коментари Харесай

Представиха първата домакинска водородна батерия в света

Развитието на различната сила е възпрепятствано главно от неналичието на високоефективни системи за предпазване на самата сила. Към момента Tesla е водач на пазара в всеобщото произвеждане на съвременни батерийни системи с висока мощ, като предлага на елементарните консуматори акумулаторната система Powerwall 2 с потенциал 14 kWh. В близко бъдеще обаче, Tesla може да се изправи пред много мощен съперник, австралийската компания Lavo, която разгласи стартирането на първия домашен модел на атомна акумулаторна система с потенциал от към 40 kWh, което е съвсем три пъти повече от потенциала на инсталацията на Илон Мъск.

Първата домакинска атомна батерия в света за предпазване на зелена сила има размери 1 680 x 1 240 x 400 мм и тегло 324 кг. Тя събера повече от 40 kWh електрическа енергия, което е задоволително с цел да зарежда междинното австралийско домакинство за 2 дни. Системата се интегрира със слънчеви панели Lavo, които генерират чист водород за произвеждане на възобновима сила. Излишъкът от водород, генериран от течащата вода посредством филтри за филтриране, се съхранява в специфични контейнери под налягане до 30 бара. При липса на слънчева светлина водородната горивна клетка стартира да работи.

Въпреки огромния си потенциал, батерията Lavo генерира 5 kW електричество, до момента в който Tesla Powerwall 2 генерира до 7 kW. Ефективността на инсталацията, съгласно разработчиците, е 50%. Основните детайли на системата Lavo са с експлоатационен живот до 30 години. Има Wi-Fi съгласуваност и мобилно приложение за наблюдаване и надзор, а бизнесите с по-високи потребности от сила могат да работят редом с няколко устройства, с цел да образуват „ умна виртуална електроцентрала “.

В допълнение към релативно ниската успеваемост, един от значителните дефекти на домакинска станция за предпазване на водород е 5-киловатовата буферна литиево-йонна батерия, конфигурирана за стабилизиране на генерираното напрежение, която не е с задоволителен потенциал. Основният проблем за всеобщото разпространяване на устройството Lavo обаче е високата цена, която в този момент възлиза на 26 900 $, което е повече от три устройства Powerwall 2. След излизане на интернационалния пазар, Lavo дава обещание да понижи цената до 22 800 $.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР