Развитие по разследването на катастрофата на столичния бул. Черни връх

...
Развитие по разследването на катастрофата на столичния бул. Черни връх
Коментари Харесай

След катастрофата на Черни връх: Кои са двете жени, които приближават автомобила?

Развитие по следствието на злополуката на столичния бул. " Черни връх " преди месец, при която починаха две млади дами. Георги Семерджиев е бил самичък в мощния си автомобил, считат проверяващите. Вече всички записи от камери са предадени на следователи. Назначените експертизи обаче още не са подготвени.

Логично би било, когато причиниш злополука, незабавно да се опиташ да окажеш помощ. Случаят обаче не наподобява подобен. Буквално 17 секунди след жестокия конфликт Семерджиев излиза от автомобила си и се отдалечава от мястото на трагичния случай.

По нищо не проличава даже да се интересува какво е предизвикал. До момента, 35 дни след злополуката, се оказва, че разпитаните очевидци са над 60. Има обаче две дами. На записите от камерите се вижда, че малко след злополуката те се доближават до автомобила, оглеждат и по-късно се отдалечават. Засега тяхната идентичност остава загадка. Разследващите обаче имат догатки кои са тези дами.

Разследващите към този момент са съумели да уточнят маршрута, по който се е движил автомобилът, ръководен от Георги Семерджиев в часовете преди злополуката. Записите от всички камери по това трасе към този момент са предоставени. На кръстовището при Моста на влюбените една от камерите е хванала автомобила фронтално и от записа се вижда, че в мощния джип Семерджиев е самичък. Най-подробно към този момент са прегледани и записите от камерите на кръстовището, където е станала жестоката злополука.

" При прегледа на тези видеозаписи се вижда по какъв начин лице от мъжки пол напуща автомобила и се отдалечава от мястото на произшествието 17 секунди след настъпване на удара. На тези видеозаписи е назначена експертиза. Тя ще даде и механически елементи, чакаме нейното умозаключение ", съобщи Десислава Петрова, заместител градски прокурор на София.

Биологичен материал с ДНК профил, който е еднакъв с този на полицайката Симона Радева, както и нейни пръстови отпечатъци, са открити в автомобила. Те обаче са с отминалост най-малко няколко дни преди злополуката.

" За нея към този момент знаем, че не е била в автомобила. Търсена е след това по телефон, както към този момент е обяснено детайлно ", добави Петрова.

Минути след злополуката до автомобила на Семерджиев се доближават две дами, оглеждат джипа и напущат мястото. На този стадий самоличността им е незнайна и те не могат да бъдат разпознати. Очаква се умозаключение дали може да бъде направено лицево различаване.

" Това ще бъде конкретизирано и от заключението на видеотехническата експертиза, само че записите са нощно време. Камерата е ситуирана отдалечено. По всяка възможност не чакаме да може да бъде осъществено лицево-идентификационно проучване ", сподели още Десислава Петрова.

Разследващите имат догатки за самоличността на дамите, заяви Българска национална телевизия. Продължава и разбор на мобилните телефони, които са били дейни в региона в минутите след злополуката. И още един подробност. Назначената сложна съдебно-психиатрична и психична експертиза на Семерджиев още не е подготвена, тъй като след първата сказка с него движимостите лица са решили, че е нужна и втора най-малко месец след случая.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР