Разведени бащи, заедно с децата си, протестираха в неделя пред

...
Разведени бащи, заедно с децата си, протестираха в неделя пред
Коментари Харесай

С протест разведени бащи поискаха законодателни промени за споделено родителство

Разведени татковци, дружно с децата си, стачкуваха в неделя пред Министерството на правораздаването, с искане да могат да ги отглеждат наедно с майките им. Демонстрацията се състоя алегорично на втория ден на Коледа, когато се уважава Денят на бащата.

Пред правосъдното министерство бащите настоявха за законодателни промени. Протестиращите прецизираха, че споделеното родителство е един от изходите, с цел да могат повече деца да живеят и със своите татковци, откакто родителите към този момент са разведени. Обикновено родителските права в сходни обстановки се присъждат на майките.

“Проблемът с обезбащяването е голям в целия свят. Много деца, да не кажа множеството, са израснали без татковци в актуалното общество ”, разяснява един от стачкуващите, представен от БГНЕС. Ето за какво разведените татковци упорстват за споделено родителство.

Правосъдният министър Надежда Йорданова разгласи посредством пресслужбата на ведомството, че се ангажира да бъдат разисквани законови промени за обезпечаване на равните права на родителите след бракоразвод.

На 24 декемвти тя е провела телефонен диалог с представители на организациите, които са подготвяли митинга в неделя. Това са "Бащи за отговорно родителство " и асоциация "Член 24 ". В първия работен ден след коледните празници (29 декември) ще бъде проведена среща и онлайн с неправителствените организации.

В реалност години наред не са подхванати дейности за разрешаването на този мъчителен за децата и родителите проблем, който постоянно трансформира децата в жертви на спорове по време и след бракоразвод и води до родителско отчуждение, се споделя още в известието на Министерството на правораздаването.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР