Разузнавателният кораб от руския Северен флот Виктор Леонов е забелязан

...
Разузнавателният кораб от руския Северен флот Виктор Леонов е забелязан
Коментари Харесай

Телевизия CNN: Руски разузнавателен кораб обходил бази на американски стратегически подводници

Разузнавателният транспортен съд от съветския Северен флот „ Виктор Леонов ” е видян на 100 благи от крайбрежието на Северна Каролина, заяви телевизия CNN. Разрушителят Cole излязъл в морето да го съпровожда. Според малкия екран, съветският транспортен съд преди няколко дни излязъл от Порт оф Спейн, завършвайкики разследваща задача в Карибския басейн и взел северен курс около атлантическото крайбрежие на Съединени американски щати. Забелязан е край нос Канаверал и базите за американски подводници Кингс Бей, Норфолк и Ню Лондон.

Според малкия екран, задачата на съветския транспортен съд е наблюдаване на стратегическите подводници на Съединени американски щати.

„ Виктор Леонов” е най-новият от поредицата от 7 междинни разследващи кораби от план 864. В дилемите му влиза прехващане на радиовръзката на всички честоти, разбор и систематизиране на източниците на радио- и електромагнитни предавания, премерване на електрическите полета на подводници и установяване на характерностите на техните сонари, сформиране на самостоятелни акустически и електромагнитни „ портрети” на подводници и надводни кораби.

Неговото наличие съвсем блокира активността на разузнаваните флотове.

СПРАВКА БЛИЦ
Корабът е издигнат през 1988 година в Полша и постъпил в Черноморския флот. От 1995 година е в състава на Северния флот. През април 2004 година е преименуван на „ Виктор Леонов”

Характеристики : Пълна водоизместимост – 3400 тона; дължина – 94 м; скорост цялостен ход – 16,5 възела (30 км/час); отдалеченост на плаването - 7900 благи (14 600 км); екипаж – 150 души.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР