Разузнавателните служби на САЩ не са имали индикации за плановете

...
Разузнавателните служби на САЩ не са имали индикации за плановете
Коментари Харесай

Белият дом: Американското разузнаване не е знаело за плановете на Хамас да атакува Израел

Разузнавателните служби на Съединени американски щати не са имали индикации за проектите на палестинската военна формация " Хамас " да нападна Израел, съобщи нощес Съветникът на Белия дом по въпросите за националната сигурност Джейк Съливан, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Не видяхме нищо, което да подсказва, че ще се развие офанзива от този вид, също както израелците ", съобщи Съливан пред кореспонденти, в отговор на питане дали американското разузнаване е имало информация, сочеща идна офанзива.

" Хамас ", която е класифицирана като терористична организация от Съединени американски щати, Европейския съюз и Израел, нанесе най-тежките жертви измежду цивилното население от основаването на Израел при своята огромна офанзива, подхваната от линията Газа в събота.

Нападенията явно изненадаха имащите извънредно висока известност израелски служби за сигурност, което докара до потрес и задаването на гневни въпроси в Израел, като да вземем за пример за какво разследващите служби не са съумели да открият подготовката на " Хамас " и за какво военните не са били по-подготвени за нахлуване през укрепената граница, отбелязва Ройтерс.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР