Разузнавателните агенции на САЩ не откриха преки доказателства, че пандемията

...
Разузнавателните агенции на САЩ не откриха преки доказателства, че пандемията
Коментари Харесай

Американското разузнаване: Няма доказателства, че COVID тръгва от лаборатория в Ухан

Разузнавателните организации на Съединени американски щати не откриха директни доказателства, че пандемията от COVID-19 е резултат от случай в китайския Институт по вирусология в Ухан. Това се показва в разкрит в петък отчет от четири страници.

В отчета на Службата на шефа на националното разузнаване (ODNI) се споделя, че американската разследваща общественост към момента не може да открие произхода на пандемията, само че не изключва опцията вирусът да е пристигнал от лаборатория.

И двете хипотези за източника- естествен и лабораторен, разчитат на обилни догатки и са изправени пред провокации с спорни доклади.

В отчета се споделя, че макар че е била осъществена " обширна работа " върху коронавирусите в института в Ухан (WIV), организациите не са разкрили доказателства за съответен случай, който би могъл да аргументи огнището.

" Продължаваме да нямаме никакви индикации, че изследователските ресурси на WIV преди пандемията са включвали SARSCoV-2 или непосредствен предходник, нито каквито и да е директни доказателства, че се е случил характерен случай, обвързван с проучване, който би могъл да аргументи пандемията от Коронавирус ", се споделя още в отчета.

Произходът на пандемията от ковид е въпрос на гневен спор в Съединените щати съвсем откогато бяха докладвани първите случаи при хора в Ухан в края на 2019 година

През март президентът на САЩ Джо Байдън подписа законопроект за разсекретяване на информация, свързана с произхода на пандемията. По време на подписването Байдън поддържа задачата на Конгреса да даде допустимо най-вече информация за произхода на COVID-19.

Дебатът беше заздравен от отчет на Wall Street Journal през февруари, че Министерството на енергетиката на Съединени американски щати е оценило с " ниска убеденост " в конфиденциален разследващ отчет, че пандемията най-вероятно е зародила от приключване на китайска лаборатория, оценка, която Пекин отхвърля.

Към 20 март четири други американски организации към момента считат, че COVID-19 евентуално е резултат от естествено предаване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР