Разузнавателната служба на Германия (BND) потвърди, че дъщерята на втория

...
Разузнавателната служба на Германия (BND) потвърди, че дъщерята на втория
Коментари Харесай

Дъщерята на Химлер е работела за външното разузнаване на Германия

Разузнавателната работа на Германия (BND) удостовери, че дъщерята на втория по влиятелност нацист след Адолф Хитлер - Хайнрих Химлер, който ръководеше тайната полиция на Третия райх Гестапо, е работила за разузнаването като секретар при започване на 1960-те години, оповестява " Асошиейтед прес ".

BND са декларирали пред в. " Билд ", че Гудрун Бурвиц-Химлер, самата която е била известна следвоенна поддръжничка на крайната десница, е работила като секретар от 1961 до 1963 година

От разузнаването са показали, че нормално не разясняват въпроси, свързани с личния състав, само че са удостоверили, че Бурвиц е работила там като част от техните старания да бъдат транспарантни по отношение на нацистките връзки в предишното на BND.

Бурвиц-Химлер е работила в BND във време, когато службата е била ръководена от Райнхард Гелен, който е спорен някогашен немски военачалник от Втората международна война, който също е работил за разузнаването на Съединени американски щати след войната и е назначил доста някогашни военни офицери и нацисти като шпиони.

Бурвиц-Химлер е умряла през май на 88-годишна възраст.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР