Разузнавателната дейност на Русия е основната заплаха за сигурността на

...
Разузнавателната дейност на Русия е основната заплаха за сигурността на
Коментари Харесай

Финландското разузнаване: Русия е основната заплаха за сигурността на страната ни

Разузнавателната активност на Русия е главната опасност за сигурността на Финландия, се показва в годишния отчет на финландската работа за сигурност (СУПО).

Според финландската работа за сигурност Русия, която има 1340-километрова граница с Финландия, третира съседката си като " неприятелска страна и цел за шпионаж и злонамерено въздействие ". " Макар че работата на контраразузнаването, експулсирането на чиновници на разузнаването и строгата визова политика разрешиха на Финландия да отслаби през миналата година изискванията ", благоприятстващи съветската разследваща активност, " разследващите интервенции не престават да бъдат опасност ", добави разследващата организация в официално съобщение, съобщи Българска телеграфна агенция.

Жизненоважната за Финландия инфраструктура и дейностите в киберпространството най-вероятно ще бъдат обект на съветски интервенции, предизвестява СУПО.

Като илюстрация на чувствителността на тази инфраструктура, през октомври предходната година подводен газопровод, свързващ Финландия с Естония, е бил развален от котва на китайски транспортен съд, по данни на финландската полиция.

Русия също по този начин ще продължи да " инструментализира имиграцията ", с цел да покаже " своето неодобрение от участието на Финландия в НАТО ", счита СУПО.

През ноември Финландия затвори всички свои гранични пунктове с Русия, с цел да спре притока на търсещи леговище, който финландските управляващи дефинират като " хибридна офанзива ", проведена от прилежащата страна. " Това е дълготрайна опасност, елементарен метод за Русия да държи Финландия нащрек ", декларира Теему Туранен, изпълняващ длъжността началник на СУПО, представен в официалното съобщение.

Границата ще остане затворена най-малко до 14 април. Финландското държавно управление приготвя и законопроект, който ще му разреши да " ограничи приемането на молби за интернационална протекция " в избрани региони.

Въпреки че предходната година няколко европейски страни предизвестиха за нараснала терористична опасност, финландската организация съобщи, че резервира равнището си на терористична опасност на второто равн
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР