Разузнавателен самолет RC-135V на военновъздушните сили на САЩ е извършил

...
Разузнавателен самолет RC-135V на военновъздушните сили на САЩ е извършил
Коментари Харесай

Разузнавателен самолет на САЩ забелязан до границите на Калининград

Разузнавателен аероплан RC-135V на военновъздушните сили на Съединени американски щати е направил разследващ полет покрай съветския анклав Калининград. Това демонстрират данните на авиационния уебсайт PlaneRadar.

Самолетът с бордови номер 64-14846 е изхвърчал от въздушната база " Милденхол " във Англия. По време на разследващия полет той се е намирал във въздушното пространство на Полша.

Напоследък интензивността на задгранични разследващи самолети и безпилотни апарати покрай съветските граници се усили доста, означават съветските медии.

В началото на предходната седмица разследващ аероплан RC-135V е прелетял край крайбрежията на грузинската отцепническа територия Абхазия, съветския Краснодарски край и Крим. Радиолокационните качества на самолета му разрешават да прави разузнаване, без да нарушава границите на Русия, и да събира информация за местоположението на системите за противовъздушна защита в този район.

На 26 октомври стратегически безпилотен аероплан RQ-4B Global Hawk извърши 11-часов полет по съветските граници. Той е изхвърчал от италианската авиобаза " Сигонела " в Сицилия и към 5 часа е провеждал разузнаване покрай границите на Калининград, намирайки се във въздушното пространство на Литва. След това безпилотникът направил няколко полета по границите в Ленинградска и Псковска област по линията от естонския град Тарту до Финския залив, и преди да се върне в базата, още веднъж минал по границите на Калининград.

Руското военно министерство неведнъж прикани Вашингтон да приключи такива интервенции, само че Пентагонът отхвърли. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР