Разузнавателен самолет на ВМС на САЩ Poseidon курсирал 4 часа

...
Разузнавателен самолет на ВМС на САЩ Poseidon курсирал 4 часа
Коментари Харесай

Разузнавателен самолет на САЩ летял в района на Хмеймим при атаката на терористите срещу базата

Разузнавателен аероплан на Военноморски сили на Съединени американски щати Poseidon курсирал 4 часа на височина 7000 м сред Тартус и Хмеймим по време на офанзивата на БЛА на терористите против съветски военни обекти в Сирия, оповестиха от съветското МО, представени от осведомителните организации. Руското военно ведомство е обезпокоено от изказването на представител на Пентагона, че технологиите за осъществяване на тези офанзиви са „ елементарно достъпнина свободния пазар”. „ За какви технологии става дума, къде се намира този „ пазар” и коя спецслужба там търгува с информация на галактическото разузнаване” – питат от съветското МО.

Самото програмиране на автоматиката на ръководството на БЛА от самолетен вид и хвърлянето на муниции посредством системата GPS изисква обичайно инженерно обучение в една развита страна. Получаването на точни координати въз основа на галактическото разузнаване не е по силите на всеки. И всичко това до скоро не беше налично за терористите, обръща внимание tass.ru.

В някои съветски изявления се обръща внимание на примитивната направа на БЛА, само че това е за похищение на вниманието. Вътрешният електронен „ пълнеж” и взривателите обаче са доста профилирани. Тъй като, съгласно съветските планове, апаратите са стартирали от следени територии на ССА, някои медии търсят връзка с Турция. Експерти обаче са по-склонни да позволен причастност на Израел и като мотивация, и като притежавани технологии, и като самостоятелност от Русия. Ердоган няма съществени претекстове, а и не би поел риска от наново разкъсване с Москва.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР