Разузнаването на САЩ реши да направи преоценка на способността на

...
Разузнаването на САЩ реши да направи преоценка на способността на
Коментари Харесай

Bloomberg: САЩ оцениха заплахата от космически войни с Русия и Китай

Разузнаването на Съединени американски щати реши да направи преоценка на способността на Русия и Китай да "водят военни дейности в космоса ".

Американците се притесняват, че евентуалните им „ съперници “ създават и вкарват нови технологии, които да нанасят удари освен по спътници в орбита, само че и по съвсем всички обекти в галактическото пространство, оповестява Bloomberg.

В същото време специалистите упрекват Вашингтон в "неспособност " да реализира въвеждането на интернационалните ограничавания върху галактическите оръжия, написа "Поглед инфо ".

В момента американската разследваща общественост организира нова оценка на опциите на Русия и Китай да организират военни интервенции в космоса.

„ Съществуващите и евентуалните закани от галактическите войни “ към този момент са употребявани, по-специално, с цел да оправдаят основаването на Космическото командване на Съединени американски щати, новата Агенция за галактически изследвания - както и, евентуално, шестия тип войски, които ще бъдат наричани „ галактически сили “, написа Bloomberg.

Генералът от Военновъздушни сили на Съединени американски щати Джон Хайтън разпореди на Националното разузнаване да извърши тази оценка, преди да напусне предходния си пост като шеф на Стратегическото командване на въоръжените сили на Съединени американски щати, се изяснява в публикацията.

И в този момент тя „ се реализира от разследващата общественост “, удостовери формалният представител на американските Военновъздушни сили, подполковник Кристина Хогат, която в този момент е „ боен офицер номер 2 на Съединени американски щати “, оповестява Bloomberg.

Според нея новото командване на Космическите сили на Съединени американски щати ще употребява квалифицираната от разузнаването обновена оценка, „ дружно с настоящите интервенции “ и значима информация, предоставена от задгранични, цивилен и търговски сътрудници, с цел да дефинира и вкара в вероятност „ условията към образованието и материално-техническото обезпечаване “ на американските сили.

Представителите на военно командване на Съединени американски щати неведнъж са изразявали „ угриженост “ по отношение на достиженията на тези евентуални съперници на Съединени американски щати в такива области като основаване на разстройства за спътниците на орбита, нанасяне на удари по тях, както и заличаване на спътници и други обекти в галактическото пространство, се споделя в публикацията.

По-специално, ръководителят на отдела за галактическа политика на Министерството на защитата на Съединени американски щати Стив Китай съобщи по време на тирада на конференция предишния месец, че заканите от Москва и Пекин са „ в действителност по-високи от всеки път и стават от ден на ден “.

Тези страхове са отразени и в годишния отчет, който ще бъде оповестен на 14 ноември от специфична комисия, упълномощена от Конгреса на Съединени американски щати за разбор на стопанската система и сигурността, отбелязва Bloomberg.

Тази комисия има особено задачата да рапортува за всички „ стопански и военни закани “ за Съединени американски щати, произлизащи от Китай.

Съдейки по изпратения авансово текст на отчета, създателите му са стигнали до извода, че в този момент Китай „ смята космоса за главната слаба точка на Съединени американски щати във военната и икономическата сфера “.

Следователно той създаде редица оръжия - системи за директна орбита, кибернетични, електромагнитни и орбитални системи за удряне на цели в галактическото пространство, които могат да удрят галактически обекти на Съединени американски щати от съвсем всички класове, отчетът акцентира:

„ Напълно допустимо е за Съединените щати да бъде мъчно да сдържат Пекин от потреблението на тези оръжия, защото Китай счита, че Съединени американски щати са по-уязвими в космоса. "

Комисията също по този начин отбелязва, че след извършени през 2007 година тествания, за които доста медии оповестяват, Китай не е свалил нито един, само че продължава "да тества кинетични системи за поразяване на цели в космоса съвсем всяка година " - от време на време под прикритието на тествания за прихващане на балистични ракети, написа Bloomberg,

Като предписание оценките, направени от националната разследваща работа, се обновяват в Съединени американски щати на всеки две до три години, а резултатите от новата оценка ще бъдат включени в идващия отчет на разследващата общественост „ Оценка на интернационална опасност за сигурността “, се споделя в публикацията.

Този отчет ще бъде обществено наличен, само че Моника Талос, говорителка на кабинета на Националния шеф по разузнаването, изясни в коментар пред Bloomberg, че „ обществени полемики за идни изявления или предходни отчети с рейтинг на разузнаването не са позволени “.

Новото командване на галактическите сили на Съединени американски щати "взаимодейства всекидневно " със специфичните служби, увери в тази връзка говорителката на Военновъздушни сили на Съединени американски щати.

„ Ние постоянно си сътрудничим и реализираме единодушие по въпроси, свързани със заканите в Космоса, в това число закани от Китай и Русия “, сподели Хогат. А ръководителят на командването на галактическите сили на Съединени американски щати военачалник Джон Реймънд съобщи през септември, че в неговото ведомство "добре схващат " галактическата тактика на Китай.

„ Ние разбираме техните благоприятни условия и напълно умерено възприемаме, че създават оръжия с ориентирана сила и е евентуално да основат бойни лазери, с цел да „ ослепят “ нашите спътници “, сподели Реймънд. Той изясни също, че американските съперници създават мощни орбитални системи, които са „ много комплицирани “ и могат да бъдат с двойна приложимост, оповестява Bloomberg.

За всички тези страхове на американското командване свидетелства и обстоятелството, че Пентагонът, съгласно Службата за проучвания на Конгреса на Съединени американски щати, изиска да усили разноските за национална сигурност в космоса за настоящата финансова 2020 година с $14,1 милиарда Това е с към 14% повече, в сравнение с за 2019 финансова година., се споделя в публикацията.

Междувременно, съгласно информация на генералния контрольор на Пентагона, сега Съединени американски щати имат 870 от съществуващите в света 1880 разследващи спътника, информационни спътници, навигационни и научни спътници, написа Bloomberg.

От своя страна анализаторите по контрола над въоръженията, които деликатно следят вероятностите за основаване на "космически капацитет ", не отхвърлят съществуващите проблеми на Съединени американски щати в тази област.

В същото време те упрекват американските управляващи в невъзможността да се реализира „ въвеждане на интернационалните ограничавания върху галактическите оръжия “, се споделя в публикацията.

„ Проблемът е, че във връзка с военното потребление на галактическото пространство не се подхващат дейности за ограничение на това съревнование, няма политически или правни съглашения, ограничаващи разполагането на противоспътникови оръжия или публично определящи нормите на държание “, акцентира в коментар пред Bloomberg специалистът Лора Грего.

Тя означи също, че основаването на противоспътникови технологии, в това число ракети за директно попадение с непосредствено изстрелване в орбита, както и даване на опция за доближаване до различен сателит, с цел да го ремонтират или унищожат, „ сигурно е в границите на техническите благоприятни условия на Русия и Китай “ сега. Според Грего, до момента в който Съединени американски щати съумяват да запазят водачество в тази област, Русия и Китай, при предпочитание са изцяло способни да настигнат американците.

Анализаторът от Фондация „ Безопасен свят “ Виктория Самсон също счита, че военните качества на Русия и Китай в галактическия бранш би трябвало да бъдат класифицирани като „ действителни и евентуални закани “.

Според Самсон обаче актуалността на тези закани и „ умишлената неприязън съответно против Съединените щати “ са пресилени.

Тя акцентира, че Русия и Китай правят своите проучвания и разработки в региона на галактическия капацитет „ не във вакуум “, защото в това време американците също не са скръстили ръце: „ Почти всичко, което те развиват, се създава от Съединени американски щати - или към този момент е създадено “. - увери специалистът в изявление за Bloomberg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР