Разузнаването на Чехия предупреди, че руски и китайски шпиони са

...
Разузнаването на Чехия предупреди, че руски и китайски шпиони са
Коментари Харесай

Чехия: Руски и китайски шпиони представляват непосредствена заплаха за страната

Разузнаването на Чехия предизвести, че съветски и китайски шпиони са представлявали непосредствена опасност за сигурността на страната и други основни ползи през предходната година, осведоми Агенция Франс Прес.

В годишния си отчет Информационната работа за сигурност (BiS) акцентира, че разследващите служби на Русия и Китай са изиграли значима роля в прокарването на ползите си в чужбина.

" Ключовата разлика е, че Русия се пробва д а дестабилизира и разединява съперниците си , до момента в който Китай се пробва да построи китайскоцентрична международна общественост, в която другите страни признават законните ползи на Китай ", показват чешките служби.

Всички съветски разследващи служби са работили интензивно на чешка територия през 2019 година Шпиони с дипломатическо прикритие са работили за пробутване на съветските ползи и вижданията на Кремъл, както и усилване на репутацията на Русия в Чехия.

Китайските шпиони са работили под прикритие като дипломати, публицисти и учени. Те са употребявали откритостта на чешката среда за предложение на китайски вложения, акцентират от BiS.

Насочили са внимание към софтуерния бранш, армията, сигурността, инфраструктурата, опазването на здравето, стопанската система, екологичната отбрана и са търсили способи за показване на Китай в удобна среда.

Агенцията добавя, че непознати шпиони също са атакували чешкото киберпространство, ориентирано към външното министерство и дипломатически задачи в чужбина, само че също и чешката инфраструктура на софтуерната компания Avast. Зад тези дейности стоят съветските и китайските служби.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР