Разумно и нормално е да се поддържат българските МиГ-ове. Няма

...
Разумно и нормално е да се поддържат българските МиГ-ове. Няма
Коментари Харесай

Депутат и бивш пилот на МиГ-23 разкри сериозен проблем около доставките на F-16

Разумно и обикновено е да се поддържат българските МиГ-ове. Няма никакъв проблем, че е руска техника в случай, че се поддържа изправна. Това изясни депутатът от “Възраждане” Николай Дренчев, някогашен водач на МиГ-23.

“Последният от поръчаните 8 изтребители F-16 би трябвало да дойде у нас до 2027 година. Този контракт е извънредно циничен. Техниката е добра, само че се надявам да се реализиран параметрите, които са заложени. Не знаем какво още сме купили и дали това, което сме видели на хартия ще го има и в действителността”, уточни той.

Дренчев напомни, че българия е изпратила 5-ма водачи за образование в Съединени американски щати, с цел да пилотират изтребителите ф-16.

“Реално, с цел да оперираме с всички самолети на нас ни трябват сред 20 и 30 водачи. Останалите би трябвало да бъдат подготвени тук. Курсът за МиГ-23 беше няколко месеца интензивно хвърчене. По някакви безусловно неразбираеми за мен аргументи водачите, които сме изпратили, минават през образование на три самолета - в началото два образователни, а ние изпратихме много квалифицирани водачи със сериозен нальот на МиГ-29, който е безусловно съответен на F-16”, добави Дренчев.

“Има още по-голям проблем. Животът на един водач е 10 - 15 години дейна активност. Ние изпратихме водачи, които са в средата на своята летателен живот, а със закъснението на доставките тези водачи ще бъдат в края на своята кариера”, акцентира националният представител от “Възраждане”.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР