Разумно е учебната година да започне на 1 септември, а

...
Разумно е учебната година да започне на 1 септември, а
Коментари Харесай

Проф. Кунчев: Учебната година да започва на 1 септември

Разумно е образователната година да стартира на 1 септември, а не на 15-и. Това се случва в доста страни в Европа и повода е освен пандемията от ковид, а в това, че с издърпването на старта на учебното заведение ще се избегнат сезонните грипове.

Лятната почивка може да е по-кратка, за сметка на повече почивки през годината. Това е мнението на проф. Огнян Кунчев, изразено пред Българска телеграфна агенция и представено от Дарикнюз. Според математика вярната формула е най-малко месец или месец и половина децата да вървят на учебно заведение присъствено, като се създадат изключения единствено тук-там в страната, където има доста тежки случаи със заразяване от Ковид-19.

По думите му главната група измежду болните у нас в този момент са младежите, които посещават питейни заведения и заведения - в София и по морето, и връщайки се по родните си места, стават съществени източници на заразяване и за своите близки.

Сред инфектираните има и непознати туристи, като евентуално ще има леко прекъсване на скоростта на заразяване при започване на септември, когато поприключва и сезонът по нашето Черноморие, предвижда математикът. Той добави обаче, че когато учениците тръгнат на учебно заведение, има възможност да се увеличи броят на инфектираните, само че разяснява, че не е редно още от " 15 септември да държим децата затворени у дома ".

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР