"Разумно е да върнем децата в училище. Ще ги редуваме,

...
"Разумно е да върнем децата в училище. Ще ги редуваме,
Коментари Харесай

Горещи новини за всички учениците и края на учебната година ВИДЕО

"Разумно е да върнем децата в учебно заведение. Ще ги редуваме, ще се стартира с предпочитаните класове. Но до пролетта ще бъдем в сдържан вид, като редуваме визитата на учениците в образователните заведения с отдалечено образование ", това сподели министърът на образованието Красимир Вълчев в предаването "Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS.

"Създадени са регламенти за несмесване на учениците в образователните заведения. Следим обстановката седмица за седмица. Голямата заплаха сроред мен е новият вариант от Англия ", добави той.

"Няма да се отсрочи завършването на периода. През цялото време децата са се обучавали. Учителите не са спрели да работят, даже там, където няма устройства. Имаме обхватно компесаторно образование. Само 1% не вземат участие по никакъв метод в образованието ", безапелационен бе Вълчев.

"Засега не считаме да се изместят датите за матурите. Имаме основана организация за провеждането им ", осведоми министърът.

"Учениците по-малко заразяват, изключително при дребните деца, казусът е класната стая, където има доста взаимоотношение, което способства за разпространяването на болестта. Ако се носят маски, вероятността за предаване на вирус е доста по-малка ", счита министърът на образованието.

"Кандидат-студенскта акция няма да се отсрочва. Семестрите ще приключат с оценяване в електронна среда, а където има на практика изпити, ще се проведат присъствено ", добави още той.

"19 000 учители са декларирали предпочитание да се имунизират, само че не престават да се записват, без да включваме и непедагогическия личност, където също има доста искащи ", съобщи просветителния министър.

"Никога до момента не е имало толкоз средства за обучение. Инвестирахме в учителите, в материалната база. Убеден съм, че това, което вършим в просветителната система, ще даде резултат ", заключи Красимир Вълчев.

Относно оповестената от президента Румен Радев дата за изборите 4 април министър Вълчев не има вяра, че това решение ще подтиква изборната интензивност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР