Разумно би било да предположим, че изключеният телефон е невъзможен

...
Разумно би било да предположим, че изключеният телефон е невъзможен
Коментари Харесай

Може ли телефон да бъде хакнат, докато е изключен?

Разумно би било да предположим, че изключеният телефон е неосъществим за хакване, само че това не е тъкмо по този начин, споделят учени от Техническия университет в Дармщат, Германия.

Те са открили, че някои съставни елементи в телефона, като да вземем за пример NFC предавателят, множеството чипове за безжична връзка и Bluetooth съставените елементи остават дейни до 24 часа, откакто сме изключили устройството. 

Това значи, че теоретично бихме могли да получим достъп до цифровите ключове и информацията за кредитни карти и други документи, съхранявани в телефона. 

Чрез достъп до тези съставни елементи хакери биха могли да получат достъп до данните ни и даже да конфигурират рисков програмен продукт без въобще да разберем, оповестява Аrs Technica. 

Немските учени споделят, че това е станало допустимо след въвеждането на Low-power Mode в iOS 15, с помощта на който гореизброените съставни елементи остават дейни. 

Този режим е друг от режимът за икономисване на батерия, който можем собственоръчно да включим или изключим, и за разлика от него Low-power Mode не може да бъде деактивиран от потребителя. 

Откритията са изпратени към Apple, само че компанията към момента не е излязла със мнение по въпроса. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР