Разумът надделя! Пръв сред равни - Вежди Рашидов! Той живее

...
Разумът надделя! Пръв сред равни - Вежди Рашидов! Той живее
Коментари Харесай

Борисов за Рашидов: Разумът надделя! Пръв сред равни!

Разумът надви! Пръв измежду равни - Вежди Рашидов! Той живее по този начин, по този начин и ще работи! Това написа водачът на партия ГЕРБ-СДС Бойко Борисов във Facebook профила си.

Вежди Рашидов беше определен за ръководител на Народно събрание.Той беше препоръчан от Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, ГЕРБ и " Български напредък ".

Според Христо Иванов от „ Демократична България “Вежди Рашидов не е консенсусна персона. Принципът на болшинството в един парламент постоянно придобива властово значение и това се видя в зала, уточни още той.

Ето какво още сподели Рашидов в речта си към депутатите:

“Скъпи сътрудници, споделих и аз да кажа нещо. Снощи получих над 100 есемеса и доста позвънявания, 60% ме укориха за това, че съм им отказал, тъй като 60% желаят да има страна, да има парламент. Аз персонални 100% на тези години, откакто съм бил два пъти министър и шест мандата народен представител, надълбоко ми се искаше да се отдам на внуците си. Днес се получи нещо забавно - госпожа Нинова го направи, тъй като е национално виновен човек. Аз споделих, “бих приел, единствено в случай че има мнозинство ”. Ваше обвързване е да се грижите за тези хора, бъдете покрай тях и чувайте болките им, тъй като ще изкрещят най-после.



Парламентът не е язвителен спектакъл. Тези ръкопляскания, които вършиме, не сме в театъра, ние сме тук да работим, да намерим правилния път и нищо различен.Да престанем да ръкопляскаме и да се хващаме на работа. Не съм безконтролен човек, сътрудници, през днешния ден ви приказвам още веднъж от сърце и почтено. Ще жертвам моите останалите години за българския народ и за никой различен.

Затова, скъпи мои другари, давам обещание ви, че ще се опитам да работя с всички вас, колкото време имаме за това, да съм консенсусен, да се вслушвам в думите ви. Намалете перченето, вие сте мъже и то огромни мъже. Влагайте повече разсъдък, хората чакат вашите решения, това е единственото, поради което се съгласих ".

Рашидов продължи с речта си към народните представители: “Накарайте с държанието си хората да ви обичат, не се дръжте все едно хората от разнообразни партии са прокажени, не сатанизирани дадена група. Не обиждайте българските жители от турски генезис, не се делете, всички имаме дефекти.

Наясно съм, че от през днешния ден нататък стартират да се градят облиците, по тази причина пазете себе си, едвам работи Facebook, работете вие, колкото и да не ви харесват, харесвайте себе си. Желая на този парламент на добър час. Бъдете здрави, сътрудници! ”

" Номинирам по най-принципния метод най-възрастния народен представител - Вежди Рашидов ", сподели Корнелия Нинова след отмора от няколко часа. Тя посочи, че номинацията е на Българска социалистическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Български напредък ".

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР