Разцепление внесъл и Деян Николов, който бил ПР-ка креатура, който

...
Разцепление внесъл и Деян Николов, който бил ПР-ка креатура, който
Коментари Харесай

Отлъченият Дренчев: Затварям вратата зад себе си! Насила хубост не става

Разцепление внесъл и Деян Николов, който бил ПР-ка креатура, който той наричал „ възрожденският “ Борис Бонев

Отлъчените депутати от парламентарната група на „ Възраждане ” остават в Народното събрание като самостоятелни народни представители. Те към момента са част от партията и ще изчакат да бъдат публично изключени от нея. Дотук се стигна поради гласовете от нейни членове, дадени в поддръжка за избора на краткотраен ръководител на Столичния общински съвет. Днес на брифинг Николай Дренчев изясни, че си е дал сметка какъв брой „ доста благоприятни условия са били затворени за хората от „ Възраждане ”, единствено тъй като носят на плещите си част от тази екстремистка реторика “

„ Аз ще бъда доста по-полезен на Ловеч и района като самостоятелен народен представител. Това е решението, което са взели и моите сътрудници. Не упрекваме никого, включително и Костадин Костадинов. Неговата „ царска корона ” е тежка. Аз персонално мисля, че е направил неточност ”, съобщи Николай Дренчев.

Независимият народен представител изясни, че в никакъв случай не е имало такива дейности по отношение на членове на партията

„ Виждам като фундаментален проблем и откъдето потегля разделянето. Най-напред в Общинския съвет и то проряза партията и то е каква съпротива е „ Възраждане “ – дали контра на всичко и смята всички за врагове, с които не може да се договаря и сме на нож или ще бъдем градивна съпротива. Това е главният въпрос, който се е сложил в Общинския съвет, провокирал е разединение, както и поради личността на Деян Николов. Той беше една ПР-ка креатура, сложена в столичната организация, тъй като ще му се построява имидж на претендент за кмет на София – млад, благонадежден облик. Както аз го назовавам „ възрожденският “ Борис Бонев. Това е казусът. Той не беше общопризнат, неговият метод беше нахален, подправен и докара до разделяне в Общинския съвет. Костадинов знаеше. Това разделяне потегли до върха на организацията. Фундаменталният проблем е каква съпротива ще е „ Възраждане “ или ще вкарваме цялата пара в свирката “, попита Дренчев.

По време на конференцията стана ясно, че депутатът даже е приказвал със духовник за раздялата си с партията.

„ В политиката, в случай че не си обичан, в случай че не си мечтан - би трябвало да станеш и да загърбиш това, което си направил и градил и да продължиш напред. Точно това е нашата концепция. Ние желаеме да продължим напред. Насила красота не става “,  заяви Дренчев, а по-късно добави, че и не трябва. „ Загърбвам „ Възраждане “ и затварям вратата зад мен с чисто сърце, с обич към всичките си съратници, без упрек към никого, включително към Костадин Костадинов и Деян Николов. Ако те държат на идеята, за която толкоз сме говорили и мечтали, по същия метод да подходят към мен и към нас – без кални топки, без патрони в гърба “, сподели Дренчев.

Отлъчените приканиха прокуратурата да се занимае с изказванията на Деян Николов за милиони.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР