Разцепление в Българската аграрна камара (БАК) няма, се заявява в

...
Разцепление в Българската аграрна камара (БАК) няма, се заявява в
Коментари Харесай

В Българската аграрна камара няма разцепление , не подкрепят протестите

Разцепление в Българската земеделска камара (БАК) няма, се декларира в позиция на организацията, изпратена до медиите. В нея се акцентира, че камарата продължава да отстоява настояванията на членовете си, зад които стоят над 10 хиляди аграрни производители и, като виновна институция, пази ползите на всички аграрни производители.

Земеделски производители блокираха за два часа през вчерашния ден пътя за граничния пункт „ Илинден – Ексохи “ край село Садово. В митинга се включиха представители на Националната асоциация на картофопроизводителите, както и зърнопроизводители и животновъди.

Инициативен комитет, включващ 26 браншови организации от бранша " Земеделие ", не поддържа постигнатите договорености по време на поредицата от срещи сред представители на държавното управление и няколко аграрни организации, по тази причина на 13 февруари (вторник) не престават митингите, съобщиха вчера от Инициативния комитет.

Ескалирането на митинги, вместо градивни диалози в обстановка на идна ротация в изпълнителната власт, придава политически колорит и гонене на персонални цели, от което БАК изрично се разграничава, декларират от организацията. „ Организациите, които не престават митингите, са с незнайна членска маса за разлика от Българската земеделска камара. Ето за какво настояваме пред държавното управление да бъде признат закон за браншовите организации и аграрната камара, която да „ изсветли “ и легитимира всички структури в аграрния бранш “, за споделя в публикуваната през днешния ден позиция.

До този миг представителят на Националната асоциация на картофопроизводителите (НАК) не е подал в БАК решение на УС на НАК, което да е в несъгласие с нашето мнение във връзка с водените договаряния и подготвяното съглашение с държавното управление, се показва още в информацията.

Българската земеделска камара приема продължаването на митингите като пиар акция, „ която обслужва политически цели и приканва земеделските производители да не се поддават на внушения, които целят решаването на персонални, а не браншови проблеми ", декларират още от камарата. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР