Разтревожени врачани са видели водите на река Лева да побеляват,

...
Разтревожени врачани са видели водите на река Лева да побеляват,
Коментари Харесай

Врачани алармираха: Водите на река Лева побеляха

Разтревожени врачани са видели водите на река Лева да побеляват, научи осведомителна организация BulNews.bg.
Сигналът за замърсяването на реката е постъпил предишния месец в Регионална ревизия по околната среда и водите във Враца. Притеснени жители персонално са съобщили на гише в екоинспекцията за съмнителния бял цвят на водата над Згориград, както и за съществуване на утайки на дъното й. Инспекторите неотложно направили обход и оглед на речното корито, като ревизирали целия сектор от селото до региона на бившето хвостохранилище и мястото, където се влива левият приток на реката. По време на огледа еколозите са открили, че река Лева, идваща от извор Медна и водопад Боров камък, и левият й приток, приближаващ от извор Дудил, са очевидно бистри и без никакви следи от замърсяване.
От районната лаборатория във Враца са взели проби за разбор от реката при моста над Згориград, от нейния ляв приток и от водите по поречието й след вливане на притока.
Лабораторните разбори на водните проби посочили, че няма съществуване на замърсяване с тежки метали, като всички измерени индикатори били нормални за сезона. Каква тъкмо е повода за необичайния цвят на реката по този начин и не станало ясно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР