Разтревожени пациенти се оплакват от незаконна дейност на Геновева Георгиева,

...
Разтревожени пациенти се оплакват от незаконна дейност на Геновева Георгиева,
Коментари Харесай

Пациенти алармират за лечителка шарлатанка


Разтревожени пациенти се оплакват от противозаконна активност на Геновева Георгиева, представяща се за лечителка с хомеопатия.

Сигналът е постъпил при пациентски организации "Заедно с теб ".

Пациентите декларират, че въпросната лечителка е била посетител в Българското национално радио на 3 октомври по тематиката "Как да се лекуваме с хомеопатия, има ли резултат от нея и какъв. Какво съдържат хомеопатичните артикули и до каква степен можем да разчитаме на тях. "

Според тях тя прави две съществени престъпления. По думите им хомеопат е човек, който е доктор, а от персоналния ѝ уебсайт излиза наяве, че тя не е.

Пациентите настояват, че по Закона за лекарствените средства в хуманната медицина - хомеопатичтите медикаменти се продават в аптеките, а Геновева Георгиева декларирала, че ги подготвя сама. По думите им тя загатва медикаменти, които даже не са регистрирани.

Освен това декларирала, че лекува пациенти от 13 години. Пациентите са обезпокоени, че това е чисто измамничество.

От пациентските организации упорстват министърът на здравоопазването Кирил Ананиев да вземе отношение по изложби сигнал, с цел да се успокоят пациентите и да се отбрани положителното име на лекарите и положителните практики в медицината.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР