Разтоварването на заседналия край Камен бряг кораб Вера Су започна

...
Разтоварването на заседналия край Камен бряг кораб Вера Су започна
Коментари Харесай

След 33 дни: Започна претоварането на азота от Вера Су

Разтоварването на заседналия край Камен бряг транспортен съд " Вера Су " стартира довечера към 18.00. Едното от люковите закрития на хамбара е отворено. Около кораба са и трите надуваеми баржи, на които се трансферира втечненият азотен тор, съобщи Българска национална телевизия.

Товарът се изтегля благодарение на помпа, защото част от него е във втечнено положение.

След това влекачи дърпат баржите на 700 метра във вътрешността в морето, където ги чака фериботът " Варна ", на който ще бъде претрупан целият азотен тор. Фериботът е оборудван с 12 цистерни и 18 вагона за претоварване.

Подготовката за акцията започва още в понеделник, като от машинното поделение беше източена навлязлата вода, беше конфигурирана и платформа до плавателния съд, снабдена с външна хидравлика за отварянето на капаците на хамбара. Вчера поради мощен вятър и неспокойствие на морето акцията беше краткотрайно спряна. Люковете на хамбара бяха отворени посредством външната хидравлика, конфигурирана на платформа.

Намеренията са всяка баржа с потенциал от 100 тона да направи по един курс до ферибота и след олекотяването на кораба да се реши дали в акцията да бъде включена и по-голямата.



Претоварването ще продължи през цялата нощ.

Задаващото се утежняване на метеорологичните условия с увеличаване напразно и вълнението допускат бързи дейности, по тази причина и е разпоредено от министъра на превоза Христо Алексиев да се работи без спиране 40 часа на три смени.

Целта на управляващите е да завършат интервенцията при удобни меторологични условия.



Корабът заседна преди 33 дни край " Яйлата ". През последния месец обстановката към " Вера Су " се променяше трагично. Той беше обследван от водолази. И претърсван за забравена корабна документи. На втори октомври ситуацията на " Вера Су " се оказа сериозно.

Всичко това разреши на българина да прояви въображение. " Вера Су " бързо се трансформира в шлагер в обществените мрежи. В някои от колажите той е сравняван с Титаник, а Леонардо Ди Каприо е подложен на палубата.

Разпространиха се и фотоси на затънал автомобил с надпис " Вера Су ", изображение на кораба след години на българското Черноморие.

Хората възкресиха и една добре позната от близкото минало ария. Според Шкумбата " Вера СУ " се е трансформирал в отдушник за българите във времена на пандемия. И продължи тематиката за кораба с подигравка.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР