Разследват смъртта на Енес Кара, 20-годишен студент в медицински университет

...
Разследват смъртта на Енес Кара, 20-годишен студент в медицински университет
Коментари Харесай

Страшна трагедия с 20-годишен студент заради религиозна сект...

Разследват гибелта на Енес Кара, 20-годишен студент в медицински университет в Турция. Младежът се е самоубил, откакто е разгласил видео, в което в детайли разказва живота си в общежитие, ръководено от религиозна фракция. Трагедията потресе цяла Турция и провокира остри полемики по тематиката.

Местните управляващи в източната провинция Елязъг ще изслушат свидетелските показания на ръководителя на религиозната група и студентите, живели с Кара.

Те са декларирали, че са сюрпризирани от самоубийството на Кара, а точната причина за гибелта на младия студент е публично записана като „ гибел заради скок от високо “. Младежът е поставил завършек на живота си като е скочил от седмия етаж на общежитието.

Във видеото, гледано от милиони в обществените мрежи, Кара споделя, че е бил принуждаван да се моли рано заран, добавяйки, че е доста изтощен душевен и не може да продължи с това повече.

„ В общежитието, в което отсядам, е наложително да се апелирам, да навестявам уроците на сектата и да чета книгите, които дават. Аз не съм мохамеданин, фамилията ми не знае това, когато споделих, че желая да напусна това място, получих отговор „ не “, написа той в предсмъртната си записка.

Той също по този начин сподели, че е „ изгубил “ своя „ възторг за живота “.

Бащата на момчето Мехмет Кара сподели, че точно той е посъветвал Енес да остане в общежитието. „ В тази фракция съм от 25 години, не съм видял никаква щета. Мислех, че ще свикне след няколко месеца. Няма да подаваме тъжба против никого”, добави той в изявление.

Други жители на общежитието, както и студенти споделиха, че общежитието принадлежи на култа Нур.

Междувременно приятелите на Кара се събраха в постройката на университета Фърат с минута безмълвие. „ Колко още живота би трябвало да загубим, с цел да предприемем деяние? Настояваме да се направи нещо по въпроса “, се споделя в изказването им.

Те също по този начин желаеха страната да обезпечи задоволително общежития за студентите. Сега заради дефицит на средства и места в държавните общежития, доста младежи са принудени да вървят в общежития, стопанисвани от религиозни организации, които не се управляват от страната.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР