Разследват смъртни случаи в дом за хора с деменция, който

...
Разследват смъртни случаи в дом за хора с деменция, който
Коментари Харесай

Разследват смъртни случаи в дом за хора с деменция, работил без лиценз

Разследват смъртни случаи в дом за хора с деменция, който работи без лиценз, предава bTV. Окръжната прокуратура в Плевен се е заела със случай с умряла 94-годишна жена, настанена в частен център за пълнолетни с деменция в плевенското село Изгрев.
Случаят е от средата на април. Няколко дни след гибелта на дамата синът ѝ подава сигнал в полицията, а по-късно входира тъжба и в прокуратурата. Проверка на Агенцията за качество на обществените услуги открива, че сдружението работи без лиценз за обществена активност от 2020 година.
Страдащата от деменция жена е настанена в центъра през ноември предходната година. Пет месеца по-късно синът взема тялото на майка си, покрито с рани с диаметър 20-30 сантиметра.
Центърът за хора с деменция съществува в Изгрев от 2019 година Дейността му би трябвало да се управлява от Агенцията за качество на обществените услуги. Оттам увериха, че домът е проверяван и даже е формиран акт за 7000 лв., който обаче не бил връчен, защото притежателят на сдружението не бил на място по време на инспекцията.
Само от началото на тази година умрелите там консуматори са 9, обявиха за bTV от кметството на село Изгрев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР