Разследват редакциите на две казахстански медии в рамките на наказателно

...
Разследват редакциите на две казахстански медии в рамките на наказателно
Коментари Харесай

Арестуваха журналисти в Казахстан, писали срещу бивш финансов министър

Разследват редакциите на две казахстански медии в границите на наказателно дело за разпространяване на съзнателно погрешна информация, оповестиха в понеделник от пресслужбата на градския департамент по вътрешни работи на Алмати , съобщи РИА Новости.

По-рано списанието Forbes Kazakhstan и интернет уеб страницата ratel.kz оповестиха, че са обискирани и арестувани редица публицисти , измежду които зам.-главният редактор на F orbes Kazakhstan Александър Воротилов , основния редактор на уеб страницата ratel.kz Марат Асипов , неговият заместител Сап Мекебаев и наблюдаващия Анна Калашникова .

" На 30 март 2018 година към Департамента по вътрешни работи на Алмаати се обърна жителят К. по повод сътрудниците на два интернет-портала за разпространяване на погрешна информация. Това е записано в досъдебно следствие. Сега се организира надлежно следствено мероприятие. Друга информация не може да бъде обявена в полза на следствената загадка, се споделя в известието на полицията.

Главният редактор на Forbes Kazakhstan Аскар Аукенов заяви на своята страница във Фейсбук, че изказванията на правоохранителните органи са подадени от казахстанския предприемач Зейнула Какимжанов, който по-рано е съдил двете издания . По думите на Аукенов, съответният документ журналистът е дал на един от служителите на реда, провеждащи обиска.

Какимжанов е предприемач , който в друго време е работил на разнообразни държвни длъжности. Бил е министър на финансите на Казахстан , както и асистент на президента на републиката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР