Разследват причините за тежката катастрофа с автобус между Свиленград и

...
Разследват причините за тежката катастрофа с автобус между Свиленград и
Коментари Харесай

Две са версиите за тежката катастрофа с автобус между Свиленград и Тополовград

Разследват аргументите за тежката злополука с рейс сред Свиленград и Тополовград. Инцидентът стана в неделя малко след 18:00 часа. На мястото на злополуката бяха изпратени 6 коли за спешна помощ, 7 полицейски екипа и 5 пожарни.
Две са главните версии, по които работят проверяващите - човешка неточност и ненадейно зародила техническа нередовност. Автобусът е бил с маршрут Кавала - Бургас. > Асфалтът е бил в обикновено положение, имало е и забележима маркировка, само че пътят е бил хлъзгав, което евентуално е довело до случая, оповестиха на брифинг от прокуратурата.
Вследствие на случая загина 68-годишна жена от Бургас, а 19 души бяха ранени. Част от тях са настанени в лечебни заведения, осведоми Нова тв. В рейса са пътували и 4 деца, 2 от тях са с доста леки пострадвания.
Състоянието на пациентите е положително, сподели д-ц. Георги Гелов от болничното заведение в Хасково, където са настанени 10 от потърпевшите. Четирима от тях са със счупвания, водачът и екскурзоводката са с леки фрактури. Всички са контактни и без заплаха за живота, удостовери доцент Гелов.
„ Поддържаме контакти с шефа на компанията транспортьор. Автобусът е с механически обзор, механически изправен е, водачът е с доста опит ”, съобщи Магдалена Милтенова, ръководител на Конфедерацията на автобусните превозвачи.
„ Не мога да кажа какво тъкмо се е случило. Имаме информация от локални превозвачи, че пътят не е в положително положение, няма никакво осветяване. Не знам каква е била маркировката, не мога да преценява по фотосите ”, добави тя.
И удостовери, че в рейса е имало колани, само че не знае дали са били сложени.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР