Разследват петима българи по три досъдебни производства за трафик на

...
Разследват петима българи по три досъдебни производства за трафик на
Коментари Харесай

Разследват петима българи за трафик на 16 мигранти от Афганистан

Разследват петима българи по три досъдебни производства за трафик на мигранти от Афганистан, оповестиха от прокуратурата. Делата са в Ивайловград, където се проверяват четирима мъже и една жена, български жители, за нелегално подкрепяне на 16 афганистанци. Осем от младите мъже са момчета на възраст сред 13 година и 18 година

От Районна прокуратура-Ивайловград привлякоха като обвинена 36-годишната Б.А. за това, че на 17 септември 2019 година, в региона на местността Колибар чешма, Ивайловград, помогнала на трима афганистанци с лека кола " Рено Клио ", със софийска регистрация, да преминат нелегално през България.

По второто досъдебно произвеждане обвинени са М.Т., на 24 година, и Б.И., на 26 година, за това, че на 17 септември 2019 година, в землището на Пенсионерска чешма, Ивайловградско, нелегално извозили седем афганистанци с лека кола " Фиат Пунто ", със софийска регистрация.

По третото досъдебно произвеждане обвинени са Р.Т., на 29 година, и С. К., на 31 година В същия ден - 17 септември 2019 година, в местността Дупката, Ивайловград те извозили шестима жители на Република Афганистан с лека кола " Фолксваген Поло ".

Афганистанците са влезнали нелегално от Република Гърция в Република България на 14 септември 2019 година, през " зелена " граница, в региона на село в община Ивайловград. Те се придвижвали през гористи местности. На 17 септември 2019 година, стигнали наоколо до разклона за село Покрован, община Ивайловград.

Там били качени на трите автомобила, в които били петимата обвинени. Афганистанците желали да стигнат до Република Франция.

Петимата обвинени са задържани от граничари в региона на Ивайловград. Афганистанските жители са обяснили, че платили на каналджии в град Истанбул, Турция, приблизително по 3 000 евро, с цел да стигнат до Сърбия. След това трябвало да дадат още по толкоз пари, с цел да отидат до Франция.

Всички мигранти са били без документи за идентичност. Само пълнолетните мигранти (осем от хванатите 16) са с формирани бързи производства за прекосяване през границата на страната без позволение на надлежните органи. Те са настанени в Миграционен център у нас. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР