разследващият главен прокурор, т.нар. ad hoc прокурор, трябва официално да

...
разследващият главен прокурор, т.нар. ad hoc прокурор, трябва официално да
Коментари Харесай

До 10 декември ad hoc прокурорът Талева започва работа

проверяващият основен прокурор, така наречен ad hoc прокурор, би трябвало публично да встъпи в служба. Това разгласи персонално арбитър Даниела Талева пред публицисти след чуването си от членовете на Висшия правосъден съвет (ВСС).

Както пред кадровиците, по този начин и пред публицисти, арбитър Талева съобщи, че се надява, в който да седне да работи, и да има компютър.

По думите ѝ Висш съдебен съвет е органът, който чисто битово би трябвало да уреди. Тя няма искания къде ще работи, само че още веднъж съобщи, че би било най-добре и за двете страни проверяващият прокурор и неговият " обект на следствие ", в тази ситуация и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, да нямат близки допирни точки.
 Няма период, в който да стартира следствие против основния прокурор
Няма период, в който да стартира следствие против основния прокурор

Решението, което взе прокурорската гилдия да назначи ad hock прокурор е законосъобразно

На въпрос дали нещо би я стреснало, до момента в който проверява, Талева съобщи: " Нека да стартира, дано да видя какви сигнали има, какво би трябвало да се прави по сигналите. Какво да ме стресне? Не знам, не разбирам въпроса ". Тя съобщи, че е избрала да стане ad hoc прокурор от кардинална гражданска позиция  и с цел да може да има кардинално следствия против основният прокурор и заместниците му. На Талева ще й е забавно да работи и по следствие на делата.

Талева съобщи, че към момента не знае нито броя на сигналите против основния прокурор и заместниците му, нито естеството им , защото публично не е встъпила в служба.

Заместник-председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лада Паунова добави, че сега, в който встъпи публично в служба, ad hoc прокурорът би трябвало да стартира да чете сигналите против основния прокурор и заместниците му. Няма по какъв начин преписките, които са при мен, да ги изсипя на бюрото на арбитър Талева, без да има документална диря и преди публично да е встъпила в служба, изясни Паунова.

Продължават да постъпват сигнали против и. ф. основния прокурор Борислав Сарафов, само че последните, които са постъпили, са били против някогашния основен прокурор Иван Гешев и те са изпратени в Софийска градска прокуратура (СГП).
 Ad hoc прокурорът Талева не желае да е в кабинет до следствия от нея Борислав Сарафов
Ad hoc прокурорът Талева не желае да е в кабинет до следствия от нея Борислав Сарафов

Не желае да го вижда през час по коридорите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР