Разследващите твърдят, че неразбирателството между пилотите е причинило самолета на United да падне близо до повърхността на океана

...
Федералните следователи заявиха в четвъртък, че неразбирателството между пилотите е
Коментари Харесай

Федералните следователи заявиха в четвъртък, че неразбирателството между пилотите е довело до гмуркане на самолет на United Airlines в рамките на 748 фута от повърхността на океана малко след излитане от Хавай през декември .

Националният съвет за безопасност на транспорта заяви в окончателен доклад, че екипажът не е успял да управлява траекторията на самолета, въздушната скорост и посоката на носа след объркването между капитана и втория пилот.

< p>След нормално излитане капитанът помоли втория пилот или първия офицер да нулира задкрилките, но вторият пилот чу „15“ вместо „пет“, според NTSB.

< p>Boeing 777 се изкачи над 2200 фута (670 метра) след излитане от летище Кахулуи на остров Мауи, след което падна на повече от 1400 фута (427 метра) към Тихия океан.И двамата пилоти казаха на разследващите, че са чули близостта на самолета до земята предупредителната система извиква „Издърпайте, издърпайте.“

Според доклада пилотите са успели да се възстановят и да продължат изкачването, след което са продължили към Сан Франциско без повече инциденти.

Никой не е пострадал при инцидента от 18 декември и Юнайтед промени част от обучението си на пилоти, каза NTSB.

Федералната авиационна администрация, която регулира авиокомпаниите, каза по-рано тази година, че пилотите на Юнайтед са съобщили инцидента по програма за доброволно докладване на безопасността. FAA заяви, че е прегледала инцидента „и е предприела подходящи действия“, а United каза, че пилотите са преминали допълнително обучение, но нито агенцията, нито авиокомпанията предоставиха подробности.

Инцидентът не привлече много внимание до авиационна публикация, The Air Current съобщи за своя анализ на данните, събрани от самолета.

В същия ден 36 души бяха ранени, 11 от които сериозно, когато полет на Hawaiian Airlines от Финикс удари сериозна турбуленция, тъй като наближи Хонолулу. Националната метеорологична служба издаде предупреждение за гръмотевични бури и нестабилен въздух в района.

___

Този доклад е коригиран, за да се отбележи, че полетът е излетял от Мауи , а не Хонолулу.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР