Разследващите ще изпратят за изследване мозъка на масовия убиец Стивън

...
Разследващите ще изпратят за изследване мозъка на масовия убиец Стивън
Коментари Харесай

САЩ: Ще изследват мозъка на убиеца от Лас Вегас

Разследващите ще изпратят за проучване мозъка на всеобщия палач Стивън Падок в опит да разкрият аргументите за най-кървавото всеобщо ликвидиране в новата история на Съединени американски щати.

Месец след нещастието няма улики и не е ясно за какво 64-годишният Стивън Падок е разкрил огън по публиката на концерта навън в Лас Вегас. Тогава бяха убити 58-има души, близо 500 бяха ранени.

Последната вяра за разплитането на мистерията е науката.

Мозъкът на килъра или по-скоро това, което е останало от него след самопрострелването, ще бъде изпратен на доктор Ханес Вогъл, началник на департамента по неврология в Медицинския център на университета в Станфорд.

Д-р Вогъл получава всеки месец два мозъка в лабораторията си, главно посредством FedEx, написа „ Ню Йорк Таймс “. Той ще опита да открие дали зад тази налудна постъпка стои някаква мозъчна особеност или малформация.

Ученият разяснява, че ще изследва зоната на фронтално-темпоралния лоб, който играе съществена роля за импулсивността, вземането на решения и обществените взаимоотношения.

Дегенерацията на този мозъчен дял може да е обвързвана с дълбоки личностови промени при субектите, които страдат от нея – главно към 50-60-годишни.

„ Такива хора са склонни да неоправдателни неточности и неконтролирано държание “, споделя Вогъл пред авторитетния вестник, само че се съмнява, че казусът с Падок е подобен, защото от обстоятелствата до момента е ясно, че килърът е бил извънредно систематичен при подготовката на клането.

Ученият би трябвало да се опита да открие и най-малката особеност – израстък, инсулт, склероза, физическа контузия, зараза в мозъка на Падок.

„ Мисля, че всички се съмняват, че ще открием нещо “, разяснява лекарят. По думите му от позиция на невропатологията опциите да се изясни сходно държание са малко.

Това не е първият случай, когато проверяващите прибягват до проучване на мозъка на нарушител. Същото се случи и с килъра Чарлз Уитман – двайсетина годишният студент, който през 1966 година умъртви 16 души и рани 32-ма в университета в Остин, Тексас. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР