Разследващите са успели да изтеглят часове със записи от черната

...
Разследващите са успели да изтеглят часове със записи от черната
Коментари Харесай

Изтеглени са данните от намерената черна кутия на разбилия се индонезийски самолет

Разследващите са съумели да изтеглят часове със записи от черната кутия , записващата данните на полета и на бордовите уреди от авариралия аероплан на индонезийската самолетна компания " Лайън еър " , съобщи АП.
 

Зам.-шефът на Националната комисия за транспортна сигурност Харьо Сатмико сподели на конференция в Джакарта през днешния ден, че сполучливо са били свалени 69 часа записи от тази черна кутия , в това число и записите от съдбовната нощ на злополуката в понеделник, 29 октомври, при която боингът, летящ по вътрешен полет, падна в морето край остров Ява и починаха всичките 189 души на борда.
 
 Gulliver/Getty Images

Кутията с полетните данни бе открита от водолази в четвъртък. Тогава следователите споделиха, че е нужна специфична обработка, с цел да бъде извлечена съдържащата се в нея полетна информация. Усилията им явно са се увенчали с триумф. Продължава търсенето на жертви от злополуката на самолета, както и на другата черна кутия със записа на диалозите в пилотската кабина, съобщи АП.
 
Ръководителят на Националната организация за издирвателни и избавителни интервенции Мухамад Сяуги сподели през днешния ден, че претърсването , в което вземат участие няколкостотин души и десетки плавателни съдове, ще продължи още три дни . До момента са открити остатъци от над 100 тела. Той добави, че броят ще продължава да пораства. Човешки остатъци били изхвърляни и по морския бряг.-->
 

Сяуги сподели, че са засечени слаби сигнали, евентуално от устройството, записващо гласовете в пилотската кабина, само че самото устройство още не е открито заради дебелия слой кал на морското дъно.
 
 Gulliver/Getty Images

Шефът на организацията заяви още, че на дъното е открита забележителна част от обшивката на самолета , само че не и огромно парче от корпуса. Сяуги отдаде респект на водолаза доброволец Сяхрул Анто, който почина по време на издирвателните интервенции в петък. Семейството на 48-годишния гмуркач е отказало аутопсия и той е бил заровен през вчерашния ден в град Сурабая на остров Ява.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР