Разследващите полицаи от ОД на МВР-Шумен са работили по 2724

...
Разследващите полицаи от ОД на МВР-Шумен са работили по 2724
Коментари Харесай

Шуменските полицаи иззели 53 превозни средства на пияни или дрогирани водачи през 2023

Разследващите служители на реда от ОД на МВР-Шумен са работили по 2724 досъдебни производства през 2023-та година. От тях 1796 са досъдебни по общия ред и 319 бързи полицейски производства.

Данните бяха изнесени по време на годишния доклад на отдел „ Разследване “, оповестиха от пресцентъра на полицията.

На него са участвали шефът на ОДМВР-Шумен ст. комисар Георги Гендов, комисар Пламен Тодоров - заместник-директор на регионалната дирекция на полицията, заместник-окръжният прокурор на Шумен Делян Димитров и административният началник на Районна прокуратура Любомир Георгиев.

Изпратени в прокуратурата досъдебни производства са 2124 от които 814 с покачване на обвиняване и мнение за предаване на съд. Най-голям условен дял от всички разследвани закононарушения през годината имат кражбите – общо 424, предава shum.bg. 

Най-голям брой бързи полицейски производства има формирани за ръководство на моторно транспортни средство след приложимост на алкохол или наркотични субстанции и техни аналози - 117.
След влизане в действие на промените в Наказателния кодекс от месец август 2023 година  в ОДМВР-Шумен са водени следствия по 69 производства, по които са конфискувани със съответния протокол 53 моторни транспортни средства. От тях 36 са били благосъстоятелност на отговорния лидер, а другите на компании или други лица. Постановени са 31 присъди, като отнетите със правосъден акт МПС в интерес на страната са 22 и за тях е в ход процедурата по одържавяването им.

Разследвани през годината са също 98 закононарушения срещу брака и фамилията, 105 принуди, 104 измами, 15 грабежа, 69 тежки и междинни телесни повреди, 25 телесни повреди нанесени по несъобразителност, 35 обсебвания, 88 закононарушения за заличаване и разваляне на непознато имущество, 135 закононарушения в стопанските браншове, 82 в горския фонд 20 срещу паричната и кредитна система, 141 документни закононарушения, 57 хулиганства, 49 палежа, 16 пътно-транспортни катастрофи с последвала гибел и 73 птп с телесна щета. Разследвани са 276 случая за ръководство на МПС след приложимост на алкохол и опиати, 176 за владеене, произвеждане, разпространяване на наркотични субстанции.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР