Разследващите катастрофата на самолета на China Eastern Airlines, проверяват дали

...
Разследващите катастрофата на самолета на China Eastern Airlines, проверяват дали
Коментари Харесай

Самолетната катастрофа в Китай може да е предизвикана умишлено

Разследващите злополуката на самолета на China Eastern Airlines, ревизират дали тя не се дължи на съзнателно деяние в пилотската кабина, без да са открити доказателства за техническа нередовност, оповестиха за Ройтерс двама души, осведомени по въпроса.

Американският вестник The Wall Street Journal заяви във вторник, че данните от една от черните кутии на авариралия аероплан " Боинг " 737-800 демонстрират, че някой в ​​пилотската кабина съзнателно е разрушил самолета , базирайки се на хора, осведомени с предварителната оценка на американски чиновници, разчели данните на записващото устройство.

Компанията " Боинг ", производител на самолета, и Националното бюро за сигурност на превоза на Съединени американски щати (NTSB) отхвърлиха коментар и преадресираха въпросите към китайските регулатори.

Китайската администрация за гражданска авиация (CAAC), която управлява следствието, не отговори незабавно на искане за коментар.

" Боинг " 737-800, на път от Кунмин до Гуанджоу, в планините на района Гуанси, след ненадейно рухване от крейсерска височина,

Това се трансформира в най-смъртоносната авиационна злополука в континентален Китай от 28 години.

Пилотите не са дали отговор на многократни позвънявания от диспечерите на полети и околните самолети по време на бързото втурване, оповестиха управляващите. Един източник сподели пред Ройтерс, че проверяващите ревизират дали злополуката е била провокирана от " съзнателно " деяние.

CAAC съобщи на 11 април в отговор на слуховете в интернет за умишлена злополука, че спекулацията " съществено е подвела обществеността " и " попречила на работата по следствието на произшествието ".

Китайската самолетна компания не отговори незабавно на искане за коментар. The Wall Street Journal заяви, че самолетната компания е показала в изказване, че не са се появили доказателства, които да дефинират дали има проблеми със самолета.

Моделът 737-800 е необятно публикуван предходник на " Боинг " 737 MAX, само че не е оборудван със системите, които са оказаха свързани с съдбовни произшествия на 737-MAX през и година, което докара до дълготрайно прекъсване на модела MAX.
 Европейски Съюз утвърди употребата на
Европейски Съюз утвърди употребата на " Боинг " 737 MAX

Самолетът бе партерен за 22 месеца след две съдбовни произшествия

China Eastern Airlines спря целия си флот от самолети " Боинг " 737-800 след злополуката, само че възобнови полетите с тях в средата на април, решение, необятно разглеждане по това време като изключващо всевъзможни непосредствени нови опасения за сигурността на най-широко потребления модел на " Боинг " .

Председателят на NTSB Дженифър Хоменди сподели в изявление за Ройтерс на 10 май, че следователите от Бюрото и " Боинг " са пътували до Китай, с цел да оказват помощ на китайското следствие. Тя означи, че следствието не е открило проблеми с сигурността, които да изискват незабавни дейности.

Хоменди сподели, че в случай че Бюрото имаше някакви опасения за сигурността, то щеше да " издаде незабавни рекомендации за сигурност ".

NTSB оказа помощ на китайските следователи при прегледа на черните кутии в американската си лаборатория във Вашингтон по искане на Китай, макар политическото напрежение сред страните.

CAAC сподели, че NTSB е удостоверил, че не е популяризирало информация за злополуката в Китай в медиите, заяви държавният китайски англоезичен вестник Global Times.

Съставянето на финален отчет за аргументите може да отнеме две или повече години , споделиха китайски чиновници. Според анализатори множеството произшествия са породени от композиция от човешки и механически фактори.

Умишлените произшествия са извънредно редки в международен мащаб. Експертите означиха, че последната догадка е останала отворена дали действието произтича от дейностите на един от водачите, настоящ независимо, или резултат от битка или навлизане в кабината , само че източници акцентират, че към този момент нищо не е доказано.

Диктофонът на пилотската кабина е бил развален по време на злополуката и не е ясно дали следователите са съумели да извлекат някаква информация от него.

През март 2015 година вторият водач на аероплан на Germanwings убивайки всички 150 на борда.

Френските следователи откриха, че 27-годишният, прикрит от работодателя му.
 Китайски аероплан се възпламени при политане, има потърпевши
Китайски аероплан се възпламени при политане, има потърпевши

Самолетът е излязъл от пистата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР