Разследващи оръжейни експерти от организацията Конфликт армамънт рисърч са установили,

...
Разследващи оръжейни експерти от организацията Конфликт армамънт рисърч са установили,
Коментари Харесай

Ню Йорк Таймс: Русия продължава да произвежда крилати ракети въпреки санкциите

Разследващи оръжейни специалисти от организацията " Конфликт армамънт рисърч " са открили, че най-малко една от съветските крилати ракети, употребявани в офанзивите против Украйна на 23 ноември, е била създадена през последните три месеца, заяви в. " Ню Йорк Таймс ", представен от Българска телеграфна агенция.

Според вчерашния отчет на групата проверяващи, някои от крилатите ракети, изстреляни от Русия по украинската инфраструктура в края на ноември, са създадени месеци след влизането в действие на глобите, които Западът наложи на Москва, с цел да я лиши от нужните съставни елементи за изработката им.

Специалистите от основаната във Англия самостоятелна организация за идентифициране на оръжия, употребявани във военни спорове, са анализирали парчета от ракети, поразили украинската столица Киев. Маркировките по тях са посочили, че една е била направена през лятото, а друга - след септември.

Според член на екипа, фактът, че Русия продължава да създава съвременни крилати ракети като Х-101, е доказателство, че тя намира метод да се доставя с полупроводници и други нужни за изработката им материали или има обилни ресурси отпреди началото на войната.

При четири предходни визити на екип на " Конфликт армамънт рисърч " в Киев беше открито, че съоръжение като криптирани радиоприемници и лазерни далекомери също е сглобявано с полупроводници, пристигнали от Запада.

Дали Русия стартира да изчерпва старите си наличия от крилати ракети не може да се каже, показва " Ню Йорк Таймс ". Армиите нормално първо употребяват при бойни дейности по-старо въоръжение преди да преминат към неотдавна създадено.

На 23 ноември - деня на обстрела по Киев, министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи пред публицисти, че производството на оръжие в Русия е било " доста лимитирано " и на нея ще ѝ бъде мъчно да го възобнови в къс период, " поради комерсиалните наказания, наложени върху микрочипове и други детайли ".

Ръководителят на екипа проверяващи от " Конфликт армамънт рисърч " Деймиън Сплийтърс счита, че е мъчно да се каже дали Русия изпитва дефицит на въоръжение.

" Такива изказвания се чуват още от април. Посочваме само, че крилатите ракети са създадени неотдавна, което може да е белег за това, само че не и изрично доказателство ", акцентира Сплийтърс, представен от " Ню Йорк таймс ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР