Разследващи корупционен скандал за милиони долари в Индонезия останаха изненадани,

...
Разследващи корупционен скандал за милиони долари в Индонезия останаха изненадани,
Коментари Харесай

Избяга председателят на парламента на Индонезия преди да бъде задържан от властите

Разследващи корупционен скандал за милиони долари в Индонезия останаха сюрпризирани, откакто един от високопоставените политици в страната избяга преди да бъде задържан , написа " Гардиън ".

От управляващите е избягал ръководителят на Народното събрание Сетя Нованто . Звено за битка с корупцията и служители на реда пристигнали в частното жилище на политика в сряда вечерта, с цел да го арестуват, само че се оказало, че той е липсващ.

Той е разследван като част от най-големия корупционен случай в страната, който е обвързван с разработване на електронни карти за идентичност. Държавата е изгубила към 170 милиона $.

На Нованто не е разрешено да напуща страната, защото през октомври му беше наложена шестмесечна възбрана за пътешестване.

Отделът за битка с корупцията прикани ръководителя на Народното събрание и началник на политическа партия " Голкар " да се съобщи.

Но юрист на Нованто отхвърли, че клиентът му е избягал. Според юриста клиентът му е напуснал жилището с незнайни лица, откакто получил телефонно позвъняване през вчерашния ден вечерта. Оттогава той не се е свързвал със фамилията си и с юриста си.

Разследващите пристигнали в дома му в сряда вечерта и разкрили единствено брачната половинка и юриста му. Те напуснали жилището към 02,00 часа тази заран с няколко куфара и записите от охранителните камери в дома.

Нованто е основен съдружник на президента Джоко Уидодо. Той е първият обвинен по случая с картите още през юли. Обвинен е, че е изиграл съществена роля при кражбата на милиони долари, предопределени за плана, който е още от 2011 година

Звеното за битка с корупцията разгласи, че ще издаде заповед за задържането му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР