Разследванията на упояването на деца в предучилищна възраст в Тайван

...
Разследванията на упояването на деца в предучилищна възраст в Тайван
Коментари Харесай

Деца са били дрогирани в детска градина в Тайван

Разследванията на упояването на деца в предучилищна възраст в Тайван провокираха необятна паника на острова, предава „ BBC “. Учителите в детска градина в град Ню Тайпе бяха упрекнати, че успокояват възпитаници със сиропи за кашлица , съдържащи медикаменти като фенобарбитал и бензодиазепини .

Полицията проверява случая от седмици и посочи, че не е ясно за какво на децата са давани пристрастяващите сиропи. Скандалът обаче провокира митинги на фамилиите пред държавните здания. Стотици се причислиха към проява в град Ню Тайпе в неделя, призовавайки за по-голяма бистрота на полицейското следствие, като доста от тях подлагаха на критика управляващите за неналичието на обществено откриване.

В понеделник се появи и обособен случай по отношение на здравна процедура в южния град Гаосюн , на другия завършек на острова. Местният здравен отдел там разкри четирима лекари, които са упрекнати в неприятно държание и неправилна приложимост на фенобарбитал върху към 20 деца . Наредено им е да преустановят практиката си за шест месеца и са санкционирани с 1,4 милиона тайвански $ (35 989 паунда, 46 121 щатски долара).

На фона на възходящата социална угриженост градската болница в Тайпе също стартира да предлага безвъзмездни кръвни проби за деца в предучилищна възраст, с цел да ревизира за следи от успокоителни. Мерките идват след експлоадирането на абсурда през май, когато родители в частна предучилищна градина в град Ню Тайпе упрекнаха чиновниците , че дават на децата им с „ незнайни медикаменти “ .

Майк, татко на петгодишно дете, описа пред „ BBC Chinese “, че родителите са забелязали нещо, което наподобява като признаци на абстиненция при децата им по време на дългия празничен интервал на Лунната Нова година през февруари. Той показа:

„ Някои родители откриха, че децата им през ваканцията са станали раздразнителни, неспокойни и крещят, когато спят, и даже викат поради крампи на краката. “

След като беседват с децата, родителите схващат, че техните учители са им давали „ непозната запарка “. Жалби са подадени в полицията през април и май. След от ден на ден недоволства от родители през юни локалните управляващи започнаха следствие и откриха минимум осем деца със следи от фенобарбитал и бензодиазепини – клас психоактивни медикаменти – в тяхната система.

На детската градина в центъра на разногласието, франчайз на Kid Castle Educational Institute, беше подредено да бъде затворена на 12 юни. Нейните шефове са санкционирани със 150 000 тайвански $ (4872 щатски долара).

Директорът и петима учители бяха задържани и разпитани от полицията, само че по-късно бяха освободени под гаранция. Води се престъпно произвеждане .

Местните медии оповестяват, че чиновниците са споделили, че родителите са се съгласили със лист с медикаменти , възложен от учебното заведение, само че някои родители в отговор са сложили под въпрос медикаментите, употребявани от учебното заведение.

Тайвански фармацевт разяснява пред локалните медии, че въпреки и рядко, някои медикаменти за кашлица и стомашно-чревни болести съдържат фенобарбитал . Лекарствата, съдържащи фенобарбитал, се употребяват най-много при лекуването на епилепсия и/или се употребяват като хирургична упойка и са сложни за приемане.

Бензодиазепините са клас антидепресанти , които най-често се употребяват за лекуване на тежка тревога. Лекарствата са мощно пристрастяващи и предозирането може да докара до унесеност и зной.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР