Разследването за вероятната намеса на Русия в изборите за президент

...
Разследването за вероятната намеса на Русия в изборите за президент
Коментари Харесай

Докладът по делото „Рашагейт“ в САЩ е почти готов

Разследването за евентуалната интервенция на Русия в изборите за президент на Съединени американски щати е към финала си, в околните дни ще бъде подготвен и отчетът, оповестява The Washington Post.

Специалният прокурор Робърт Мюлер ще съобщи своя отчет на генералния прокурор Уилям Бар през идната седмица, написа изданието, като се базира на осведомен със обстановката източник. Според анонимния консултант на Тръмп, на който се базира вестникът, околните последователи на президента се притесняват, че в отчета е допустимо да има информация, която рискува да нанесе политическо уронване на репутацията му.

Според информация от различен източник на изданието, до одобряването на кандидатурата на Бар за поста на основен прокурор на Съединени американски щати от американския сенат, с него са били провеждани диалози по въпросите, свързани с отчета и данните от следствието. Вестникът акцентира, че не е ясно до каква степен подробни ще бъдат отчетът на Мюлер и квалифицираните на тази база изводи на основния прокурор.

Вестникът акцентира, че приключването на това следствие най-малкото не значи финален край. Доналд Тръмп неведнъж определяше това следствие като „ лов на вещици “. Специалният прокурор Робърт Мюлер скоро ще завърши работата си по отчета за хипотетичната интервенция на Русия в американските избори, заяви по-рано тв CNN, като се базира на осведомени с проектите на властта. След това Мюлер би трябвало да съобщи отчета си на основния прокурор, а той на собствен ред ще приготви и показа в Конгреса материалите по това дело.

През май 2017 година специфичният прокурор Мюлер стартира следствие за възможната съветска интервенция в изборите в Съединени американски щати. В рамките на това бяха повдигнати обвинявания против 34 души, от тях 6-има съветници или други сътрудници на Тръмп признаха виновността си – екс-съветникът по националната сигурност Макъл Флин, сътрудникът от акцията на Тръмп Рик Гейтс, някогашният консултант от акцията Джордж Пападопулос, някогашният юрист на президента Майкъл Коен и екс-ръководителят на предизборния щаб Пол Манафорт.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР