Разследването за смъртта на писателя Любомир Милчев-Денди е прекратено, съобщи

...
Разследването за смъртта на писателя Любомир Милчев-Денди е прекратено, съобщи
Коментари Харесай

Няма данни за убийство: Прекратиха делото за смъртта на Денди

Разследването за гибелта на писателя Любомир Милчев-Денди е прекъснато, заяви градската прокуратура на София. Основната причина е неналичието на данни за осъществено закононарушение.

Милчев умря презмарт предходната година след неколкоседмичен престойв болница. Преди това той бе открит в безсъзнание в жилището си в София. Заради подозренията, че може би е бил пребит стартира дело.

Разследването обаче е било преустановен още през май. След това решението на прокуратурата е минало през правосъден надзор и било доказано.

Не са събрани доказателства за осъществено ликвидиране. Няма и данни, които да сочат на вероятно склоняване към самоубийство. Смъртта е настъпила в резултат на контузия на тила, която е породена от рухване в цялостен растеж.

" Липсват други пострадвания, които да са подбудени от друг механизъм, не се откриват следи от битка или пострадвания от вида „ защитни “. В хода на следствието бяха извършени всички обективно вероятни и нужни дейности по събиране и инспекция на доказателства и бяха подложени на разбор всички версии. Доказателства за съзнателно умъртвяване, за причиняване на гибелта по несъобразителност или за друго закононарушение против личността и здравето му не бяха събрани, заради което наказателното произвеждане беше прекъснато ", показват от прокуратурата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР