Разследването за смъртта на граничния полицай Петър Бъчваров, прострелян на

...
Разследването за смъртта на граничния полицай Петър Бъчваров, прострелян на
Коментари Харесай

Петър Тодоров: Разследването за смъртта на простреляния граничен полицай е в напреднала фаза

Разследването за гибелта на граничния служител на реда Петър Бъчваров, прострелян на българо-турската граница е в напреднала фаза и следва изговаряне на съда в Турция, разяснява пред публицисти основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

Уверение за това той е получил при срещите си в края на предходната седмица с турските управляващи. Най-вероятно неоправдателната присъда по случая ще бъде излежавана на турска територия, позволи основен комисар Тодоров.

По мотив случая в региона на град Трън, където трима младежи бяха открити мъртви, Тодоров разяснява, че обект на инспекция са всички вероятни версии и сигнали. Освен това са назначени и редица експертизи, които ще посочат повода гибелта на тримата мъже.

По мотив писмото на комисаря на Съвета на Европа по правата на индивида Дуня Миятович, Тодоров съобщи, че у нас се съблюдават всички стандарти във връзка с всички извършители на границата. Твърденията в противоположна посока са погрешни, сподели Тодоров.

Той уточни, че чиновниците на границата съблюдават всички етични стандарти.

Тодоров дружно с началници на основни дирекции и част от управлението на Министерство на вътрешните работи участва на празнична гала пред Паметника на починалите при осъществяване на служебния си дълг служители на реда, където бяха поднесени цветя във връзка професионалния празник на Гранична полиция. 

Трябва да отдадем своето почитание и да изкажем признателност на хилядите гранични служители на реда, които са героите на тази година и във времето обратно, сподели още Петър Тодоров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР