Разследването за престъпен сговор срещу Веселин Марешки и двама от

...
Разследването за престъпен сговор срещу Веселин Марешки и двама от
Коментари Харесай

Марешки вече не е разследван за престъпен сговор

Разследването за незаконен сговор против Веселин Марешки и двама от съпартийците му е прекъснато от Специализираната прокуратура. Това изясни пред представителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев.

Това следствие излезе на дневен ред преди 3 години - през ноември, 2018 година, беше пожелан депутатският имунитет на Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов. Тогава прокуратурата заяви публично, че по отношение на тях по досъдебно произвеждане, почнало в Окръжната прокуратура във Варна, са повдигнати и предявени обвинявания за изнудване. Впоследствие материалите отиват в Специализираната прокуратура, която смята, че на база доказателствата тримата са направили закононарушения за имотна полза. Обвиненията са свързани с активността на Марешки като съучастник и шеф на " Фармнет " ООД, а на Таскова и Христов като районни мениджъри на същото сдружение. Става дума за закани за увреждане на имуществото към притежатели на аптеки, с цел да бъдат принудени да купуват единствено от " Фармнет " на по-високи цени по отношение на другите снабдители.
 Върховен касационен съд анулира 4-годишната ефикасна присъда на Веселин Марешки Върховен касационен съд анулира 4-годишната ефикасна присъда на Веселин Марешки
Върховният касационен съд анулира четиригодишната ефикасна присъда на водача на " Воля " Веселин Марешки и върна за ново разглеждане на В...

Разследването обаче е прекъснато още на 19 юли, сочи информация от електронните регистри на прокуратурата. Причината - наблюдаващият прокурор е приел, че обвинените не са направили изнудване - съответно закани с принуждение, оповестяване на позорящи условия, увреждане на имущество или друго незаконно деяние с тежки последствия за потърпевшия или негови близни. Действията на обвинените са квалифицирани като нелоялна конкуренция по смисъла на Закона за отбрана на конкуренция. Съгласно Наказателния кодекс нелоялната конкуренция не се явява закононарушение.

Случаят е трансфериран на Комисията за защита на конкуренцията. Освен това постановлението за преустановяване на следствието е обжалвано пред профилирания съд и се чака неговото изговаряне.

Междувременно през август Върховният касационен съд върна във Варна за ново разглеждане делото за изнудване против Марешки. Върховните магистрати одобриха, че апелативният съд, който даде на Марешки 4 година затвор, е позволил основни нарушавания на процесуални правила и това е довело до нарушение на правото на отбрана на подсъдимите. Повторното гледане на делото от апелативната инстанция е планувано за 8 ноември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР