Разследването за побоя може да се забави над 2 месецаТемида

...
Разследването за побоя може да се забави над 2 месецаТемида
Коментари Харесай

Разследването за побоя започна: Пращат Гущерова и Терзиев на психиатър

Разследването за побоя може да се забави над 2 месеца

Темида нищи дали видеото от скубането е достоверно и дали борецът, а не различен е сниман на фрагментите

Правят психиатрични експертизи на Светлана Гущерова и на Кирил Терзиев по следствието за побоя против нея, за който тя твърди, че й е нанесен точно от бореца. Това разбра " България Днес " от свои източници в Софийската районна прокуратура, където се нищи въпросът.

Темида е назначила да бъдат направени съдебно-психиатрични и психични експертизи и на двамата, само че по разнообразни аргументи. Психичните проучвания следва да открият дали Светлана Гущерова е изпитала боязън от случилото се и дали има нанесени психологични контузии от претърпяното. Експертизата, която е назначена на бореца Кирил Терзиев, е за да се откри дали е в положително психологично здраве и дали е осъзнавал какво прави, в случай че в действителност е направил побоя.

Гущерова споделя, че борецът й е счупил зъбите

Освен това е назначена и видеотехническа експертиза на фрагментите от уличните камери, която би трябвало да откри по безапелационен метод, че той видеозаписът е същински и не е фалшифициран. Също би трябвало да се откри дали индивидът, който дърпа Гущерова за косата, е точно Терзиев.

На видеото, с което Софийската районна прокуратура разполага към този момент от няколко дни, се вижда по какъв начин мъж се пресяга от колата си, хваща косата на Гущерова през прозореца, до момента в който тя е в личното си возило, и я издърпва. При скубането тя се удря във врата на автомобила си. Също би трябвало да се откри дали на записа е Светлана Гущерова, тъй като и това не си проличава добре поради ниското качеството на видеото.

Кирил Терзиев отхвърля да е докосвал Светлана

Тук забавното е, че даже и да бъде открито, че насилникът е Кирил Терзиев, то записът не би могъл да се употребява като доказателство пред съда. Това може да се случи единствено и само, в случай че това, което се вижда на записа, е доказано от най-малко двама очевидци.

Всичките експертизи са общоприети в следствия от този вид, а точно за опасност за ликвидиране. Точно такива са и повдигнатите обвинявания против Терзиев - закана за ликвидиране. Към момента прокуратурата не проверява побой, защото няма данни, които да насочат следователите натам. Както " България Днес " писа пръв, няма нито избити зъби, нито някакви съществени пострадвания по лицето на Светлата Гущерова, които да сочат към побой, както самата тя твърди.

В момента се разпитват голям брой очевидци на случилото се. Някои са били в колите си, а други са прекосявали през региона на случката пешком, когато са видели грозните подиуми.

" Кирил Терзиев ми счупи предните зъби пред очите на децата ми. Наистина не мога да допускам в каква страна живеем. Подкупна ли е полицията, с цел да се случва това ", написа Гущерова малко след случката в инстаграм.

Кирил Терзиев твърди, че не е посягал на плеймейтката.

" Не съм докоснал даже Светлана Гущерова, камо ли да съм я пребил. Дал съм им купища - твърди сензационно спортистът, без да разкрие ориентировъчната сума. - Все дават обещание да ги върнат, само че не го вършат. Сещам се за най-малко още 10 души, на които дължат. " Това описа Терзиев извънредно пред " България Днес " малко откакто обвиняванията се стовариха против него.

След нападението Гущерова незабавно алармира на прокуратурата, че е бита и заплашвана от Кирил Терзиев. Малко по-късно той е свикан да се яви в съда непринудено, без да бъде задържан. На идващия ден след случката борецът се яви с юриста си в съда и бе освободен с мярка за неотклонение " подписка ".

В момента следствието е първоначално, а експертизите могат да се забавят най-малко с 2 месеца, споделят източниците на " България Днес ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР