Разследването за катастрофата, при която загина Ферарио Спасов, се отнема

...
Разследването за катастрофата, при която загина Ферарио Спасов, се отнема
Коментари Харесай

Местят делото за смъртта на Ферарио Спасов от Велико Търново в Ловеч

Разследването за злополуката, при която почина Ферарио Спасов , се лишава от Окръжната прокуратура-Велико Търново, оповестиха от прокуратурата.

По предписание на и.ф. основен прокурор на Република България Борислав Сарафов досъдебното произвеждане за тежкия пътен случай , при който на 11.11.2023 година бе породена гибелта на едно лице на основен път I-4 София-Варна в региона на с. Шереметя, община Велико Търново, е конфискувано от Окръжна прокуратура-Велико Търново. Ръководството и надзорът на следствието ще се прави от Окръжна прокуратура-Ловеч.

Върховна касационна прокуратура стартира инспекция на работата на прокурора от ОП-Велико Търново , определил мярката за неотклонение на обвинения Н.П. по формираното досъдебно произвеждане, без да са регистрирани степента на социална заплаха на закононарушението и други данни за личността на обвинения.

„ В случая се касае за досъдебно произвеждане от публичен интерес, при управлението и надзора на което се оказва засилен публичен напън, довел до подозрение за преднамереност и заинтригуваност при практикуване на функционалностите по следствието “ , се показва в постановлението на и.ф. основен прокурор.

Проверката ще обхване преписките и досъдебните производства , които прокурорът от Велико Търново е водил през последните три години.

Припомняме, че преди срещата с Борислав Сарафов, наблюдаващият прокурор по делото Йордан Кожухаров съобщи:

„ Книжката на Начо Пантелеев е била отнета още след злополуката. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР