Разследването за изясняване причините за инцидента с товарния кораб, който

...
Разследването за изясняване причините за инцидента с товарния кораб, който
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява действията на институциите по инцидента със заседналия кораб

Разследването за изясняване аргументите за случая с товарния транспортен съд, който заседна край крайбрежията на околност Яйлата на 20 септември 2021 година, продължава под управлението на Окръжна прокуратура-Добрич. От момента, когато корабът засяда в скалите край Камен бряг, работата по случая е предоставена на следовател от Окръжния следствен отдел. Целта е да се открият обстоятелства и условия, касаещи осъществено закононарушение срещу превоза.

„ Това е единствено една от посоките на следствието “, съобщи на брифинг административният началник на Окръжна прокуратура-Добрич, Радослав Бухчев, като очерта още две посоки в работата на следователи и прокурори.

Прокуратурата е почнала работа по изясняване на това има ли замърсяване на морската вода и дали са настъпили вреди за природата. В тази посока са назначени редица експертизи, организират се разпити на чиновници на „ Морска администрация “, Гранична полиция и чиновници на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Окръжният прокурор на Добрич акцентира, че в хода на следствието на случая особено внимание се обръща на това дали дейностите на оправомощените държавни органи са били съответни, навременни и верни и дали е налице безучастие от страна на едно или повече длъжностни лица, което може да докара до екологична злополука в околност Яйлата и района.

Прокурор Радослав Бухчев посочи, че досега в прокуратурата на Република България не са постъпвали сигнали или материали, засягащи злополуката със заседналия транспортен съд, от други държавни институции и по-конкретно от Министерство на околната среда и водите. „ Всички дейности, които са подхванати до в този момент, са по отношение на откритите по закон пълномощия на магистратите в региона “, сподели в умозаключение окръжният прокурор на Добрич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР