Разследването за авансовите плащания за строителството на магистрала Хемус е

...
Разследването за авансовите плащания за строителството на магистрала Хемус е
Коментари Харесай

Разследването за авансовите плащания за строителството на АМ Хемус е на финала

Разследването за предплатените заплащания за строителството на автомагистрала " Хемус " е на финалната си права. Днес бяха предявени поправените обвинявания. Прокуратурата е определила в средата на декември дати за обвинените и за отбраната да се срещнат с доказателствата по досъдебното произвеждане.

Обвиняемите са общо девет. Първият обвинен Борис Колев беше свикан в ГДБОП още рано тази заран и неговото обвиняване е поправено, като то остава за пране на пари в размер на 53 млн. лв.. Като през днешния ден са допълнени обстоятелства и условия за метода, по който проверяващите настояват, че е било осъществено това закононарушение.

" Добавяне на обстоятелства и условия, които в началото не са били известни или не са били ясни. Обвинението си е едно и също ", удостовери Христо Ботев, юрист на Борис Колев.

Именно обясненията, които Колев е дал в качеството си на обвинен са в основата на разплитането на схемата и събирането на доказателства са другите обвинения. Единият от тях е Георги Георгиев от Лом. На него обвиняване за пране на пари беше повдигнато през днешния ден следобяд. Той е притежател на една от компаниите, през които е минал пътят на парите, преди те да бъдат изтеглени. Според Колев, точно Георгиев го е чакал в джип пред банковите клонове, от които са теглени суми. Колев твърди, че парите са предаване на Георгиев. Георгиев е обвързван и с следствието за " Агромах " от 2017 година за данъчни закононарушения. Тогава от спецпрокуратурата бяха арестувани общо шестима за източването на 14 милиона лв. Данък добавена стойност.

Други двама от обвинените са Христо Савев, сегашният притежател на " Агромах " - предходната година той заведе дело против някогашния вътрешен министър Бойко Рашков, и Виктор Велев от " Грома холд ". На този стадий нито проверяващите от ГДБОП, нито от Софийската градска прокуратура дават детайлности за следствието. От юристи на обвинените, обаче разбрахме, че към този момент има дати за запознаване с досъдебното произвеждане, които са за месец декември. Това е последната фаза преди правенето и внасянето в съда на обвинителен акт. Т.е. може да се каже, че следствието всъщност е завършило.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР