Разследването - включващо 2700 пациенти - беше подтикнато, след като

...
Разследването - включващо 2700 пациенти - беше подтикнато, след като
Коментари Харесай

Трима пациенти починаха след неуспешни грижи при колоноскопия, признава NHS Greater Glasgow and Clyde

Разследването - включващо 2700 пациенти - беше подтикнато, откакто " доста дребен брой " бяха разпознати като неполучили подобаващите следващи грижи след процедура.

Докладът, приключен през септември, разпознава шест пациенти, които са претърпели увреждане. Трима от пациентите починаха.

Лекарят, чието име не е посочено заради проблеми със отбраната на данните, беше отхвърлен през ноември 2022 година и от този момент е напуснал.

Засегнатите пациенти и фамилии са били изцяло осведомен за резултата от прегледите на значимите нежелани събития, осъществени в случаите, сподели здравният съвет.

NHSGGC осведоми Генералния медицински съвет (GMC) за своите следствия, когато проблемите бяха разпознати за първи път и продължи да актуализира надзорния орган за напредъка на прегледа и констатациите.

Джоузеф Макгрейди: Вторият човек е упрекнат за гибелта на 30-годишен мъж в Глазгоу

Прочетете повече:
Сондата стартира за „ необяснима “ гибел на жена, 20
Издирване на липсващ мъж, за който се притеснява, че е отвеян в реката

Професор Колин МакКей, заместник-медицински шеф в NHSGGC, сподели: „ Бихме желали да поднесем нашите откровени извинения на пациентите, които не са били проследени по подобаващ метод, и нашите съболезнования на фамилиите на тези пациенти, които са умряли.

„ Когато неточности бяха открити за първи път, беше осъществен неотложен, повсеместен обзор на всички случаи, ръководени от лекаря от 2020 година насам.

„ Нашите следствия откриха, че лекарят не е наблюдавал поредно резултатите от следствията, които са били приключени или желаеха и затова пропуснаха опцията пациентите да бъдат лекувани, в това число редица пациенти, които развиха злокачествено заболяване.

„ Бихме желали да уверим пациентите, че към този момент сме се свързали с всички тези наранени пациенти и че не други пациенти би трябвало да се тормозят, че може да са забъркани.

„ Ние ще подсигуряваме, че рекомендациите и всяко друго образование от нашия обзор ще бъдат споделени с други здравни препоръки. “

Прочетете повече от Sky News:
NHS Greater Glasgow и Clyde санкционирани с £235 000 поради гибел на човек

По-голямата част от колоноскопиите, осъществени от лекаря, са били за пациенти в Програмата за скрининг на червата.

Прегледът обхвана интервала от януари 2020 година, защото имаше доказателства за подобаващи следващи грижи преди тази дата.

Определен е номер за връзка с пациентите за всеки, който може да има терзания или въпроси. Пациентите могат да се обаждат на телефон 0141 451 5435 сред 8 и 20 часа.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР