Разследването в служба Военна информация е две посоки. Едната е

...
Разследването в служба Военна информация е две посоки. Едната е
Коментари Харесай

Прокурата още няма доказателства за финансови злоупотреби на шефовете на Военна информация

Разследването в работа " Военна информация " е две направления. Едната е приключването на класифицирана информация, а втората – финансови нарушавания, т.е. по какъв начин се харчат бюджетни и извънбюджетните приходи в тази работа. Това съобщи заместник-главният прокурор Иван Гешев, съобщи БГНЕС.
Става въпрос за случая, при който беше оповестено, че са разследвани някогашният и сегашен шеф на службата - генералите Светослав Даскалов и Пламен Ангелов.
Прокурор Гешев удостовери, че към този миг има привлечени към наказателна отговорност две лица – Даскалов и Ангелов. " Към този миг нямаме обвинявания за финансови нарушавания. Надяваме се след събирането на задоволително доказателства да има обвинявания и в това направление ", изясни той.
Според събраните от държавното обвиняване данни, военачалник Пламен Ангелов е предиздвикал представител на службата в страна от Европейски Съюз да даде информация на предприемач, която директно визира неговите бизнес ползи, както и да го вози с автомобил няколко дни. " Не знам дали е обидно за един офицер това нещо, само че за българското жители би трябвало да е обидно ", разяснява Гешев. " Трябва да бъде ясно едно – в случай че ти работиш за българската страна и заплатата ти заплащат българските жители, би трябвало да си вършиш служебните отговорности по метод, написан в закона. Трябва да работиш за българските жители ", безапелационен е зам.-главният прокурор.
Иван Гешев не разяснява хакерската офанзива към Национална агенция за приходите с аргумента, че върху нея работи ГДБОП. На въпроса дали ще се кандидатира за основен прокурор, той отговори сбито: " Няма да разясня този въпрос. По-нататък ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР